B&W 802 Diamond

Stora mätgrafer

B&W 802 Diamond från Hifi & Musik nr 12/2011

Vi har tagit för vana att lägga ut våra högtalarmätningar även här på hemsidan, inte minst för att du som läsare ska kunna se dem i ett större, mer lättförståligt format. Så även med B&W 802 Diamond som vi testade i julnumret, klicka på galleriet här nedan för att se graferna.

FREKVENS
Balanserad frekvensgång för mindre lyssningsvinklar, med en mild svacka runt 2 kHz och viss överskottsenergi däröver. Svackan vid 2 kHz fördjupas vid större lyssningsvinklar.

IMPEDANS
Impedansen håller sig mer runt 4 ohm trots att B&W anger nominellt 8 ohm i specifikationen. Ansluten förstärkare behöver med andra ord klara av att driva 4 ohm med full kraft. Basreflexporten är avstämd till 25 Hz, så 802:orna är verkligen ett par fullregisterhögtalare.

STÅENDE POSITION
I stående lyssningsposition sker en viss utsläckning kring delningsfrekvensen 4 kHz, som kan påverka lyssningsintrycken.

RUMSMEDELVÄRDE
Bilden visar ett vägt medelvärde inom en normal lyssningsarea för frekvensgången i vårt större lyssningsrum (cirka 30 kvm). Överskottsenergin under 100 Hz syns tydligt, med flera toppar på över 10 dB över normal nivå. En viss svacka kan också urskiljas i området 200–500 Hz, vilket kan förklara intrycket av tunnhet i återgivningen av vissa röster.


Artikelflöde

Sennheiser HD 820

Magnifik uppvisning

När Sennheiser kommer med en sluten lur i referensklass, kastar vi oss givetvis över den nya HD 820!


Fel bild

På Dynaudio-slav

Olyckligtvis råkade det bli fel bild på Dynaudios Xeo 20 slavhögtalare i Hifi & Musik nr 11/2018. Klicka på rubriken för att se de rätta bilderna, på såväl master- som slave-högtalare.


Årets Bästa Produkter

EISA Awards


Vinylkryss-Vinnare

Vinylkrysset i Hifi & Musik hade jazztema, och den lyckliga vinnaren av den fina Atlantic-boxen "Jazz Legends" (20 original-CD) heter Arne Ohlsson från Umeå. Stort grattis, lådan är på väg med Postnord!


Audio Pro med Alexa

När du har händerna fulla med annat. Röststyrning från Audio Pro 


McIntosh MCD600 -

Ny tungviktare

Ny balanserad referenspelare 


Vinylkryssvinnare!

Livet är en Schlager

Nu har vi dragit vinnarna från Vinylkrysset i Hifi & Musik nr 3/2018, och följande fem får inom kort 3-CD-boxen "Det bästa med Schlager-festivalen" hemskickad till sig:

Uffe Ericson, Täby

Lars Fernholm, Västerås

Ann-Katrin Jorborn, Lidingö

Jonas Sjödin, Sollefteå

Bengt Persson, Malmö


Pre High-End

Ny Hegel H590

Nästa vecka introducerar Hegel sin hittills största, mest avancerade och kostsamma integrerade förstärkare: H590.


Scandyna

MiniPod

Klassisk högtalare,  som finns både passiv och aktiv med Bluetooth.


Nätverksreferens -

Nya Naim ND 555

För 12 år sedan kom Naim med sin sofistikerade CD-spelare CD 555. Nu kommer en nätverkspelare i samma division. 


124 dB vid 20Hz!

Ett rum med horn

Läs om vardagsrummet som byggts ovanpå två ingjutna, 5 meter långa bashorn. På golvet tronar majestätiska Jensen Imperial med 15-tummare och kompressordiskant. Vi talar systemkänslighet på 100dB!
Artikeln hittar du HÄR!


Cyrus -

Nya parhästar

Det är inte ofta Cyrus kommer med högtalare, men nu har det hänt 


Technics SL-1000R -

40-kilo precision!

1970 kom Techincs med världens första direktdrivna skivspelaren. Nu är man på turné med vad som kan vara väldens bästa.


Sennheiser Ambeo -

Spela in med 3D-realism

Nu har Sennheiser kommit med Ambeo Smart Headset, en bärbar in-eralur som också har mikrofoner placerade nära ytterörat så att du också kan spela i 3D-stereo, alltså så kallad binaural inspelning.
Den här typen av stereoinspelning ger hygglig stereo via högtalare, men kan ge en helt hisnande realism när man lyssnar via lurar. 


McIntosh XRT2.1K -

160 kilo linjekälla!


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.