Niki & The Dove

Popduon Niki & The Dove gästade Hi-Fi Scenen i Stockholm.

En kväll i april var popduon Niki & The Dove inbjuden till Hi-Fi Klubbens ambitiösa musikserie Hi-Fi Scenen. Vi som var där fick höra låtar från pinfärska skivan "Everybody's Heart Is Broken Now" (recension i H&M nr.5) och om hur den blivit till. En högst ovanlig sits för Malin Dahlström och Gustaf Karlöf kan man tänka eftersom de inte spelade själva utan spelade upp låtarna från skivan som skulle släppas någon dag senare. Men de blev snart varma i kläderna och vi fick höra massor av kul detaljer om hur låtarna blivit till och inte minst hur det var att jobba med en fransk demonproducent. Själv blev jag också rätt överraskad över hur funkigt 80-talsaktig skivan faktiskt lät.
Den andra av kvällens hedersgäster var förstås ljudanläggningen: eleganta och diskreta Steinway Lyngdorf Model S. Det är prestigefirmans minsta med dipolpridande banddiskanter som lät överraskande bra trots att anläggningen är gjord för vanliga bostadsrum och inte att stå på scenen i Studio 4 i Radiohusets i Stockholm. Så långt från hörnbasar och vägghängda huvudhögtalare man kan komma alltså så man kan ana att DSP-kretsarna fick tokjobba. En ovanlig men givande kväll och vi rekommenderar alla att hålla ett vaket öga på kommande arrangemang.


Artikelflöde

Bantat Concept

Med lilla 300

Engelska Q Acoustics har premiärvisat sina nya, mindre Concept-högtalare, med det mesta av tekniken hämtat från golvarna Concept 500. De nya stativhögtalarna har döpts till Concept 300 och kan med fördel köpas tillsammans med ett par snygga, matchande 3-bensstativ, dessutom med effektiv resonansbekämpning. Priset kommer ligga cirka 10.000 kronor lägre än för golvarna.


Mätningar

Dynavoice Challenger M85

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Dynavoice, först frekvens och sedan impedans.


Mätningar

Elac Debut F6.2

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Elac, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Klipsch R-620F

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Klipsch, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Magnat Transpuls 1500

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Magnat, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Monitor Audio Monitor 300

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Monitor Audio, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Heco Aleva GT 602

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Heco, först frekvens sedan impedans.


2018 års bästa musik

Spellistor

Här hittar du Spotify-länkar med smakprov från flera av våra musikkritikers 10-i-topp-listor, som presenteras i Hifi & Musik nr 12, ute i butik 11 december.


Klassisk jubileumsmodell

Pro-Ject firar Ortofon

Pro-Ject firar Ortofons 100-årsjubileum med skivspelaren The Classic Ortofon Century.


Sennheiser HD 820

Magnifik uppvisning

När Sennheiser kommer med en sluten lur i referensklass, kastar vi oss givetvis över den nya HD 820!


Fel bild

På Dynaudio-slav

Olyckligtvis råkade det bli fel bild på Dynaudios Xeo 20 slavhögtalare i Hifi & Musik nr 11/2018. Klicka på rubriken för att se de rätta bilderna, på såväl master- som slave-högtalare.


Årets Bästa Produkter

EISA Awards


Vinylkryss-Vinnare

Vinylkrysset i Hifi & Musik hade jazztema, och den lyckliga vinnaren av den fina Atlantic-boxen "Jazz Legends" (20 original-CD) heter Arne Ohlsson från Umeå. Stort grattis, lådan är på väg med Postnord!


Audio Pro med Alexa

När du har händerna fulla med annat. Röststyrning från Audio Pro 


McIntosh MCD600 -

Ny tungviktare

Ny balanserad referenspelare 


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.