Praktfull Steam Punk!

Spelabar ångpunk med 1800-talsvurmande TCGs bisarra gitarrer


Tillbakablicken!

Allt annat än parallellt

Läs om en trio allt annat än fyrkantiga högtalare, testade av Olle Linder i Hifi & Musik nr 8/1993! Ladda ner PDF-filen här!


Med glimten i örat

Ok, vi har fått en massa mejl (nåja...) om de pigga australiensarna i The Axis of Awesome som insett att alla pop- och rockdängor bara bygger på fyra ackord.
Men hur förrut är ni mejlare? "The Four Chord Song" känner väl alla till! Över 21 miljoner! Fast visst är det kul! Här en live-version inklusive låtnamn.
 

Riktigt kul är också den hårdsvängande gamla Youtube-godingen "The Mother of All Funk Chords" hopsnickrad från nätet av en viss Kutiman. Inte sett? Gör det nu och missa inte tereminsolisterna!

Och när vi ändå är inne på godingar så finns förstås The Brooklyn Organ Synth Orchestra spelandes Tubular Bells. Den är lång men så är det också ett sanslöst smörgåsbord av gamla orglar och kultsyntar. Given klassiker!


Test av Zu Druid

Från Hifi & Musik-arkivet

I nya Hifi & Musik (nr 1-2/2012) skriver Michael Theander initierat om Zu och företagets karismatiske frontman Sean Casey. Redan i Hifi & Musik nr 10/2006 testade Göran Johansson Zu Druid, ett synnerligen entusiastiskt test vi gärna delar med oss av till dig, här!


Tillbakablicken

22 hörlurar från 1996

I Hifi & Musik nr 1-2/2012 har vi en sida Tillbakablicken, där vi berättar om ett riktigt redigt stortest av hörlurar från 1996, signerat Mats Meyer-Lie. Ladda ner sidorna för bekväm läsning här!


Hifi-skolan

Hur högt kan man spela, del 1

Ladda ner PDF-filen av första delen i Mats Svenssons hifi-skola om hur högt man kan spela här. Andra delen finns i Hifi & Musik nr 1-2/2012, som finns i butik men kan även beställas från hemsidan.


B&W 802 Diamond

Stora mätgrafer

B&W 802 Diamond från Hifi & Musik nr 12/2011


Mätningar

SA, Vienna & Penaudio

Mätningar till grupptestet av golvhögtalare i Hifi & Musik nr 12/2011.


Tillbakablicken

De sista pickuperna!?

Omslaget till Hifi & Musik nr 3/1981


Mätningar i massor

11 Fina stativare gör upp!

Med ett test av elva stativhögtalare blir det lite trångt i tidningen, och därför hamnar alla mätningar här i stället. Håll till godo!


Jämför USB-RIAA

Lyssna och tyck till

Här kan du ladda ner 6 filer och själv jämföra Furutech med Pro-Ject.


Ställ in ljudkortet

Steg för steg

Den utlovade steg-för-steg-beskrivningen av hur datorns ljudkort ställs in, både analogt och digitalt, signerad Michael Buczek.


Fler mätningar

Vertikal spridning

Vi mätte även den vertikala spridningen på nr 9:s tre stativhögtalare från B&W, Canton och Monitor Audio, som visar lite mer hur ljudet blir vid stående lyssningsposition, jämfört med normal sitthöjd.


Mätningar...

... av stativhögtalarna!

Eftersom mätbilderna i stativhögtalartestet i nr 9 var små och lite mörka, lägger vi ut dem här under som ett bildgalleri.


Större mätbilder...

... av Wilson Sophia 3

Även mätbilderna på Wilson Sophia 3 var i minsta och mörkaste laget, varför du kan titta på dem här nedan, i ett nätt litet 3-bildsspel.


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.