Mr. Li

Mera bilder

I Hifi & Musik nummer 12/2010 kunde ni häpna över Mr. Li, kinesisk ultra-audiofil och hifisamlare långt utöver det vanliga.

Här kommer fler av Dennis Olssons bilder från Mr.Li:s dignande hifiskattkammare.

Bild 15, 16, & 17
Ett av Mr. Lis allra minsta rum är helt täckt med skivor från golv till tak. Här använder han ett par rundstrålande MBL 121 Compact-stativare kopplade till Air Tight-slusteg och med en Goldmund Eidos 18CD och rörförsteget Nagra PL-L. och en Roksan TMS-skivspelare med Artemiz-arm och Ortofon Cadenza MC-pickup.

Bild 14
En annorlunda uppställning med två staplade Pioneer Pure Malt-högtalare (den översta upp och ned) drivan av Audio Space Reference 3 med (805-triod, singel end), Audio Note M2-linjeförsteg, en vit Ayre D-1xe CD/DVD-spelare.

Bild 13
Stora ProAc Response 4 drivna av Audio Space Reference 1 (845-trioder i mottakt) och Reference-försteg med Marantz SA-14 SACD-spelare.

Bild 12
Första generationen magifika Focal Grand Utopia med tvådelade Cello Performance monoblock, försteget Mark Levinson Reference No.32, Altis Reference rör-DAC och Gryphon Mikado CD.

Bild 11
Den oljeplattformsliknande Clearaudio Statement med tangentialarm, bakom den en Audiomeca J1 med SL5-tangentialarm.

Bild 10
Chord Red Reference CD
över en Cello-nätdel och en Audio Research phonosteg. Bredvid en Cello Suit-försteg under omvandlaren Burmester 970 och överst Burmester 969 remdriven CD-transport.

Bild 9
Den entusiastiske Mr. Li bakom en luftlagrad Rockport Sirius III och författaren Dennis Olsson framför en komplett Air Tangent-skivspelare med jättelik akryltallrik. Skymd till höger klassiska Thorens Reference.

Bild 8
Ett av Mr.Li:s biorum med ATC SCM150-högtalare. Den enorma silverfärgade lådan i bakgrunden är ett tvåmeters bastorn med 18-tums element som utgör bas i Wilson WAMM, Dave Wilsons modultuppbyggda, första prestigehögtalare och med -3 dB punkt vid 17 Hz. Som om inte det skulle vara nog finns här också en 100-kilos Wilson WatchDog, en subwoofer som går ner till 15 Hz

Bild 7
Hyllmeter av förstärkare och slutsteg, bland annat Jadis, Gryphon Antileon, Rowland, Goldmund, Krell, Solution, Audio Research och mycket mycket mer...

Bild6
Det säregna 80-talsflaggskeppet B&W 800 Matrix med 12-tummare i separata trianglelformade basreflexlådor.

Bild 5
En av Mr. Li:s verkliga precisionssignalkällor, praktfulla Nagra T-Audio, den schweiziska firmans sista och mest avancerade analoga rullbanspelare.

Bild 4
En av favorithögtalarna jämte stora JBL är Pioneer Exclusive 2401 Twin en 150-kilos 2-vägare på 98 dBs känslighet med dubbla 15-tummare (TAD) och berylliumkompressor (TAD) i hornladdning.

Bild 3
Rockport Sirius III
luflagrad skivspelare med luftlagrad tangentialarm. Spelare är integrerad med en luftdämpat ställningar och väger 250 kilo!

Bild 2
En verklig klassiker från 1979, Thorens Reference. Spelaren väger 90 kilo och det flytande järnpulverdämpade chassit har justerbar resonansfrekvens mellan 1-5 Hz. Den kan ha tre armar men Mr. Li har två: en SME V12 (SME V i 12-tumsutförande) med en grön Koetsu Jade Platinum MC-pickup. Den andra är en amerikansk Tri-Planar Ultimate. Bakom skymter en Goldmund Eidos Reference multiformatsspelare på närmare 80 kilo och med flytande upphängd 30-kilos mekanik.

Bild 1
Den tredje av Mr. Li:s favoritskivspelare, en Walker Audio Proscenium Prologue Signature - luftlagrad tallrik och tangentialarm.


Artikelflöde

Ett steg upp

Vertikaltest stativhögtalare

Här redogör vi för fler intryck från testet av stativhögtalare i Hifi & Musik nr 3. I den här artikeln lyssnar vi på samma högtalare med en betydligt större och dyrare förstärkare: Luxman L-509X för 105.000 kronor. I följande web-notis, använder vi oss av den betydligt nättare I15 Prisma.


Ett steg ner

Stativhögtalare på vertikalen

I vertikaltestet av fem par stativhögtalare i Hifi & Musik nr 3, använde vi oss mestadels av en Primare I35 (Prisma). Här ovan beskriver vi vad som händer om man nära på tredubblar förstärkarbudgeten, men vad händer om man går i motsatt riktning?


Elegant direktdrift -

Rumsren!

Så kom då spelare vi väntat på: Technics SL-1500C. Samma avancerade dirketdrift som de nya SL-modellerna men utan alla DJ-funktioner. Inbyggd RIAA och färdigmonterad med en Ortofon 2M Red. Finns i silver eller svart.


Bantat Concept

Med lilla 300

Engelska Q Acoustics har premiärvisat sina nya, mindre Concept-högtalare, med det mesta av tekniken hämtat från golvarna Concept 500. De nya stativhögtalarna har döpts till Concept 300 och kan med fördel köpas tillsammans med ett par snygga, matchande 3-bensstativ, dessutom med effektiv resonansbekämpning. Priset kommer ligga cirka 10.000 kronor lägre än för golvarna.


Mätningar

Dynavoice Challenger M85

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Dynavoice, först frekvens och sedan impedans.


Mätningar

Elac Debut F6.2

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Elac, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Klipsch R-620F

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Klipsch, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Magnat Transpuls 1500

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Magnat, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Monitor Audio Monitor 300

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Monitor Audio, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Heco Aleva GT 602

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Heco, först frekvens sedan impedans.


2018 års bästa musik

Spellistor

Här hittar du Spotify-länkar med smakprov från flera av våra musikkritikers 10-i-topp-listor, som presenteras i Hifi & Musik nr 12, ute i butik 11 december.


Klassisk jubileumsmodell

Pro-Ject firar Ortofon

Pro-Ject firar Ortofons 100-årsjubileum med skivspelaren The Classic Ortofon Century.


Sennheiser HD 820

Magnifik uppvisning

När Sennheiser kommer med en sluten lur i referensklass, kastar vi oss givetvis över den nya HD 820!


Fel bild

På Dynaudio-slav

Olyckligtvis råkade det bli fel bild på Dynaudios Xeo 20 slavhögtalare i Hifi & Musik nr 11/2018. Klicka på rubriken för att se de rätta bilderna, på såväl master- som slave-högtalare.


Årets Bästa Produkter

EISA Awards


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.