Sweden Rock Festival

Äntligen sol!

Lördag, festivalens sista dag, och äntligen är solen tillbaka! Gårdagen var annars ett steg i rätt riktning både musikaliskt och vad gällde vädret. Jag antar att jag redan orerat tillräckligt om Whitesnake, men det fanns annat som var bra också.

Redaktör Fredholm raderar väl mitt login om jag berättar att jag skippade Jason and The Scorchers, men han kan trösta sig med att i princip alla som var där och som jag pratat med var lyriska.

Gårdagens positiva överraskning för min del var nog Rob Zombie, som levererade en spelning fylld av energi och publikfrieri och som dessutom var ruggigt tight och med ett klockrent ljud. Jag ångrar dock att jag inte han se mer av Down. Det lilla jag såg låt kanon och de jag pratat med var lyriska.

Idag är hela festivalen i något slags stadie av spänd förväntan inför Ozzy Osbourne, som går på 23.00 ikväll om bara hustru Sharon får ordning på syrgasen. Fåger eller fisk? - det är frågan alla ställer sig.

Nyss höll Ozzys gamla gitarrist Zakk Wylde presskonferens och föga förvånande handlade en hel del av frågorna även där om Ozzy, trots att han är här med sitt eget Black Label Society. Wylde fick t.o.m. frågan om han var trött på att prata om Ozzy, men valde att tackla det med humor och när han avslutade presskonferensen var det med budskapet om att han nu måste skynda sig iväg och ta hand om Ozzys smutstvätt.

Som sagt - fågel eller fisk - runt 01.00 vet vi svaret.


Artikelflöde

Bantat Concept

Med lilla 300

Engelska Q Acoustics har premiärvisat sina nya, mindre Concept-högtalare, med det mesta av tekniken hämtat från golvarna Concept 500. De nya stativhögtalarna har döpts till Concept 300 och kan med fördel köpas tillsammans med ett par snygga, matchande 3-bensstativ, dessutom med effektiv resonansbekämpning. Priset kommer ligga cirka 10.000 kronor lägre än för golvarna.


Mätningar

Dynavoice Challenger M85

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Dynavoice, först frekvens och sedan impedans.


Mätningar

Elac Debut F6.2

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Elac, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Klipsch R-620F

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Klipsch, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Magnat Transpuls 1500

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Magnat, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Monitor Audio Monitor 300

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Monitor Audio, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Heco Aleva GT 602

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Heco, först frekvens sedan impedans.


2018 års bästa musik

Spellistor

Här hittar du Spotify-länkar med smakprov från flera av våra musikkritikers 10-i-topp-listor, som presenteras i Hifi & Musik nr 12, ute i butik 11 december.


Klassisk jubileumsmodell

Pro-Ject firar Ortofon

Pro-Ject firar Ortofons 100-årsjubileum med skivspelaren The Classic Ortofon Century.


Sennheiser HD 820

Magnifik uppvisning

När Sennheiser kommer med en sluten lur i referensklass, kastar vi oss givetvis över den nya HD 820!


Fel bild

På Dynaudio-slav

Olyckligtvis råkade det bli fel bild på Dynaudios Xeo 20 slavhögtalare i Hifi & Musik nr 11/2018. Klicka på rubriken för att se de rätta bilderna, på såväl master- som slave-högtalare.


Årets Bästa Produkter

EISA Awards


Vinylkryss-Vinnare

Vinylkrysset i Hifi & Musik hade jazztema, och den lyckliga vinnaren av den fina Atlantic-boxen "Jazz Legends" (20 original-CD) heter Arne Ohlsson från Umeå. Stort grattis, lådan är på väg med Postnord!


Audio Pro med Alexa

När du har händerna fulla med annat. Röststyrning från Audio Pro 


McIntosh MCD600 -

Ny tungviktare

Ny balanserad referenspelare 


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.