Sfärernas musik

Jo, det finns ljud i rymden! Eller rättare sagt elektromagnetiska vågor alstrade av planeter och andra himlakroppar och som interfererar med solvinden. NASA har släpp upptagningar gjorda med speciella plasma-antenner hos olika rymdsoner. Magiskt och ödsligt vackert! Lyssna med lurar!


Vem fyller 50?

Efter Beatles och Stones sluts nu rockens Heliga Treenighet med att också The Who firar 50 år. I november i samband med nya turnén släpps också den slutgiltiga hitsamlingen "Who Hits 50". En fullmatad samling med bandets klassiska hittar plus första singeln som The High Numbers. Dessutom nya "Be Lucky", bandets första nyskrivna låt på åtta år.


George Harrison The Apple Years

Nu kommer en samlingsbox med George Harrisons sex soloskivor på Apple.


Längre och glittrigare!

Snart är det dags för årets Stockholm Jazz Festival. Festivalen drar igång fredagen den 10:e oktober och är förlängd till 10 dagar och dessutom på fler scener – över 30 stycken – för att presentera en rad glittrande internationella stjärnor och nya spetsiga uppstickare


Interaktiva Nattdjur!

Popduon Lilla Sällskapet gör singeln Nattdjur till en interaktiva hemmafest!


Modulära drömmar

Anloga modulsyntar är hetare än nånsin. Nu kommer filmen!


Den Svenska Björnstammen om hierarki, musikaliska processer och björnjakt

Förra veckan släppte Den Svenska Björnstammen sin andra skiva, I förhållande till. Vi hade såklart massor av frågor och undrar till exempel om de gillar blåbär.


Festivallokomotiv

Danska Roskildefestivalen tycks stå helt oberörd av festivaldöden, men så har man också dragit band och publik sedan 1972. Festivalen dundrar igång 29 juni till 6 juli och sommarens artistuppbåd är i princip klart och uppgår till inte mindre än 67 band och artister - varav 16 svenska. Rapparen Drake las nyligen till listan av huvudnamn, i gott sällskap med artister som The Rolling Stones, Stevie Wonder, Outkast, Arctic Monkeys, Damon Albarn, Arto Lindsay, Carcass och mytologiska Les Ambassadeurs feat.Salif Keita.


Britaddicted!

Klicka här och gör ditt eget brittiska soundtrack med Rudimentals och John Newman i Feel The Love.


PonoPlayer

Så var då Neil Youngs musikspelarprojekt PonoPlayer i hamn...


Snart 26:e April!

I år infaller Record Store Day lördagen den 26e April. Förvänta dig folkfest, massor av specialerbjudande och butiksspelningar!
Kolla in ditt närmaste vattenhål här:
http://www.recordstoreday.se/butik.html


Thunderstruck på 1700-talet


Daft Punk, Pharrell, Nile Rodgers och Stevie Wonder

Struttigt Get Lucky-medley med Daft Punk & grabbarna på Grammy 2014.


Oxfordindie med mycket energi

I oktober spelade oxfordbandet Foals å Berns i Stockholm. Hifi & Musik var på plats för att ta tempen på ett band som växer sig större och större.


Kom igen nu katten, det svänger ju!

Den 14 till 20 oktober är det återigen dags för Stockholm Jazz Festival att ta över staden och få oss att svänga våra lurviga!


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.