Klubbmingel i Göteborg

Hi-Fi Klubben inviger sin tredje butik i Göteborg med levande musik

Eftersom Hi-Fi Klubben har två butiker med centralt läge i Göteborg är det nu dags att muta in en av stadens förorter. Man hade riktat blicken söderut, och valet föll på nysatsande och expanderande Frölunda Torg i Västra Frölunda. HiFi & Musik var där och minglade.
Man hade lovat både mat, mingel och musik så vi var inte sena att styra kosan söderut. Vi möttes av Magnus Larsson som numera är stolt butikschef för alla tre Göteborgsbutikerna. I Frölunda har man tillgång till 190 kvm öppna butiksytor, och mellan 4 och 6 säljare kommer att koncentrera sig på att erbjuda snygg design parat med bra ljud. Det handlar mycket om att gömma/bygga in ljudet, trådlösa nätverks-alternativ och högtalare i olika storlekar och färger. Allt med ljudkvaliteten i centrum.
Hi-Fi Klubben satsar nu stort efter att recessionen 2008-2009 lagt lite hämsko på utvecklingen. Frölunda Torg valdes därför att det är en av Göteborgs starkare handelsplatser som just nu satsar hårt på utbyggnad av både butiker och bostäder. Man känner sig trygga med sin affärsidé och sitt breda sortiment.
Hi-Fi Klubben expanderar inte bara i Göteborg. I Stockholm får man i december en femte butik i Kista, och i Nederländerna har man tagit över en stor butikskedja. I Amsterdam bygger man en butik på 1600 kvm, och det är ca 20 butiker runt om i landet som man tagit över och som på sikt skall ha samma koncept som Hi-Fi Klubben. Man har också fått en ny stark NAD-produkt i sortimentet i form av C 390DD som är en digital tvåkanals-förstärkare.
Förutom gott att dricka och äta fick vi också en riktig bluesman att njuta av. Martin Gabriel (nej, inte släkt med Peter!) spelade och sjöng några blues- och country-låtar. Han var för mig en helt ny bekantskap men en mycket trevlig sådan. Det svängde bra, och hans senaste platta snurrar numera frekvent på CD-tallriken här hemma. Kolla in honom på Spotify!
Vi önskar Hi-Fi Klubben lycka till med expansionen.

Text: Peter Ellsinger
Bild: Erik Ellsinger


Artikelflöde

Technics SL-1000R -

40-kilo precision!

1970 kom Techincs med världens första direktdrivna skivspelaren. Nu är man på turné med vad som kan vara väldens bästa.


Sennheiser Ambeo -

Spela in med 3D-realism

Nu har Sennheiser kommit med Ambeo Smart Headset, en bärbar in-eralur som också har mikrofoner placerade nära ytterörat så att du också kan spela i 3D-stereo, alltså så kallad binaural inspelning.
Den här typen av stereoinspelning ger hygglig stereo via högtalare, men kan ge en helt hisnande realism när man lyssnar via lurar. 


McIntosh XRT2.1K -

160 kilo linjekälla!


Hegel H190 -

Rätt fjärr.

I testet av Hegel H190 i H&M nr.12  från i år förväxlade fotografen fjärrar. Det skulle inte vara en liten plastig sak utan den stadiga metallfjärren RC8


Klipsch Heritage -

Naturligt ljud

Nytt ädelt hantverksljud från Klipsch


Audeze LCD-MX4 -

Lyxig lättviktare

Amerikanska lurhantverkarna hos Audeze ligger då inte på latsidan!


McIntosh -

Bättre monoblock!

Knappt har  McIntosh  första hybridförstärkare (rör och transistorer) kommit förrän man visar ett nytt monoblock MC1.25KW. Det är en 72-kilos best som med sin "autoformer" på utgången kan ge 1.2 kW i både 2, 4 och 8 ohm.
Den bygger på en förbättrad variant av firmans quad-balanserade utgångssteg och har nätdel med 50% högre glättningkapacitans än MC1.2KW.


McIntosh -

Första hybriden!

Nya McIntosh MA252 är en integrerad hybrid som bygger på legendariska MC275.


JBL med svenskt ljud -

Bio i fickan!

Att titta på film i mobilen har just blivit mycket roligare! 


Anpassad diskantspridning -

BeoLab 50

Nya DSP-korrigerade BeoLab 50 har autmatisk justering av diskanten. Från smal till bredspridande.


United Western/Ocean Way

Den moderna studions födelse

Bill Putnam är nog den enskilt viktigaste för den moderna inspelningstekniken, i studios som fortfarande än idag räknas till världens allra bästa. Text: Lars-Olov Wehlin


Bowers & Wilkins 700 -

Vässad teknik!

Nya B&W 700 S2 ersätter visserligen den lyckade CM-serie, men där slutar likheterna. Serien har nämligen betydligt mer gemensamt med senaste 800-serien. Till exempel använder serien samma vävda hybridkon i mellanregistret och snarlika baskoner. Här en liten kul film om modellen 702 S2:


BeoLab 50

Danska kronprinsen!

Efter majestätiska BeoLab 90 har Bang & Olufsen har kallat sin nya bantade högtalare BeoLab 50 för "The Crown Prince of Sound".
Här en lite film om hur den byggs:


Nordiskt och bärbart


IFA Berlin 2017

LG V30 med audiofil-DAC

LG:s senaste värstingtelefon G6 fick ingen Hi-Fi DAC här i Europa, men skadan tas igen med kommande V30, som har audiofil-DAC med LG-språk kallad Hi-Fi Quad DAC, ställbara digitalfilter och olika skräddarsydda, förinställda ljudkurvor för att anpassa ljudet till olika smaker och/eller hörlurar.


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.