Som om det inte redan räckte...

Pedanten Dave Wilson kan inte hålla fingrarna borta och har knåpat ihop en extra begåvad Alexandria.

I en audiovärld där ständigt nya lycksökare trängs på mässorna med sina miljonhögtalare på hifimässorna fortsätter Wilson Audio att diskret och i upphöjt lugn outtröttligt finslipa sin ojämförliga precisionhögtalare. Nu senast handlar det om en uppföljare till det 274 kilo tunga drömprojektet Alexandria X-2 Series-2 med en 13:a och en 15-tummare i basen (vi talar delbetalning från 80.768 kr/mån.). Fast Dave Wilson menar att nya Alexandria XLF (Cross Load Firing) snarast är ett särbegåvat syskon. Fysiskt lite större med 14% mer lådvolym för basen, tjockare och ännu mer dämpade väggar. Men det har hänt grejor i toppen och här finns en ny, ännu linjärare diskant, Convergent Synergy Tweeter, där man faktiskt minskat lite på frekvensomfånget - 33 kHz istället för 50 kHz som den tidigare. I gengälld är den linjärare och har bättre dynamikomfång än tidigare och klarar dessutom att delas vid låga 1.2 kHz. Nytt delningsfilter har det också blivit liksom att man nu kan välja mellan bakåtriktad eller framåtriktad reflexöppning för att bättre anpassa djupbasen till rummet. Även om nya Alexandria faktiskt är lite lägre (178 cm) lär vara högre än X-2:ans dryga 1.9 miljoner kronor paret. Nya modellen är också 23 kilo tyngre.
http://www.wilsonaudio.com


Artikelflöde

Sennheiser HD 820

Magnifik uppvisning

När Sennheiser kommer med en sluten lur i referensklass, kastar vi oss givetvis över den nya HD 820!


Fel bild

På Dynaudio-slav

Olyckligtvis råkade det bli fel bild på Dynaudios Xeo 20 slavhögtalare i Hifi & Musik nr 11/2018. Klicka på rubriken för att se de rätta bilderna, på såväl master- som slave-högtalare.


Årets Bästa Produkter

EISA Awards


Vinylkryss-Vinnare

Vinylkrysset i Hifi & Musik hade jazztema, och den lyckliga vinnaren av den fina Atlantic-boxen "Jazz Legends" (20 original-CD) heter Arne Ohlsson från Umeå. Stort grattis, lådan är på väg med Postnord!


Audio Pro med Alexa

När du har händerna fulla med annat. Röststyrning från Audio Pro 


McIntosh MCD600 -

Ny tungviktare

Ny balanserad referenspelare 


Vinylkryssvinnare!

Livet är en Schlager

Nu har vi dragit vinnarna från Vinylkrysset i Hifi & Musik nr 3/2018, och följande fem får inom kort 3-CD-boxen "Det bästa med Schlager-festivalen" hemskickad till sig:

Uffe Ericson, Täby

Lars Fernholm, Västerås

Ann-Katrin Jorborn, Lidingö

Jonas Sjödin, Sollefteå

Bengt Persson, Malmö


Pre High-End

Ny Hegel H590

Nästa vecka introducerar Hegel sin hittills största, mest avancerade och kostsamma integrerade förstärkare: H590.


Scandyna

MiniPod

Klassisk högtalare,  som finns både passiv och aktiv med Bluetooth.


Nätverksreferens -

Nya Naim ND 555

För 12 år sedan kom Naim med sin sofistikerade CD-spelare CD 555. Nu kommer en nätverkspelare i samma division. 


124 dB vid 20Hz!

Ett rum med horn

Läs om vardagsrummet som byggts ovanpå två ingjutna, 5 meter långa bashorn. På golvet tronar majestätiska Jensen Imperial med 15-tummare och kompressordiskant. Vi talar systemkänslighet på 100dB!
Artikeln hittar du HÄR!


Cyrus -

Nya parhästar

Det är inte ofta Cyrus kommer med högtalare, men nu har det hänt 


Technics SL-1000R -

40-kilo precision!

1970 kom Techincs med världens första direktdrivna skivspelaren. Nu är man på turné med vad som kan vara väldens bästa.


Sennheiser Ambeo -

Spela in med 3D-realism

Nu har Sennheiser kommit med Ambeo Smart Headset, en bärbar in-eralur som också har mikrofoner placerade nära ytterörat så att du också kan spela i 3D-stereo, alltså så kallad binaural inspelning.
Den här typen av stereoinspelning ger hygglig stereo via högtalare, men kan ge en helt hisnande realism när man lyssnar via lurar. 


McIntosh XRT2.1K -

160 kilo linjekälla!


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.