Som om det inte redan räckte...

Pedanten Dave Wilson kan inte hålla fingrarna borta och har knåpat ihop en extra begåvad Alexandria.

I en audiovärld där ständigt nya lycksökare trängs på mässorna med sina miljonhögtalare på hifimässorna fortsätter Wilson Audio att diskret och i upphöjt lugn outtröttligt finslipa sin ojämförliga precisionhögtalare. Nu senast handlar det om en uppföljare till det 274 kilo tunga drömprojektet Alexandria X-2 Series-2 med en 13:a och en 15-tummare i basen (vi talar delbetalning från 80.768 kr/mån.). Fast Dave Wilson menar att nya Alexandria XLF (Cross Load Firing) snarast är ett särbegåvat syskon. Fysiskt lite större med 14% mer lådvolym för basen, tjockare och ännu mer dämpade väggar. Men det har hänt grejor i toppen och här finns en ny, ännu linjärare diskant, Convergent Synergy Tweeter, där man faktiskt minskat lite på frekvensomfånget - 33 kHz istället för 50 kHz som den tidigare. I gengälld är den linjärare och har bättre dynamikomfång än tidigare och klarar dessutom att delas vid låga 1.2 kHz. Nytt delningsfilter har det också blivit liksom att man nu kan välja mellan bakåtriktad eller framåtriktad reflexöppning för att bättre anpassa djupbasen till rummet. Även om nya Alexandria faktiskt är lite lägre (178 cm) lär vara högre än X-2:ans dryga 1.9 miljoner kronor paret. Nya modellen är också 23 kilo tyngre.
http://www.wilsonaudio.com


Artikelflöde

Bantat Concept

Med lilla 300

Engelska Q Acoustics har premiärvisat sina nya, mindre Concept-högtalare, med det mesta av tekniken hämtat från golvarna Concept 500. De nya stativhögtalarna har döpts till Concept 300 och kan med fördel köpas tillsammans med ett par snygga, matchande 3-bensstativ, dessutom med effektiv resonansbekämpning. Priset kommer ligga cirka 10.000 kronor lägre än för golvarna.


Mätningar

Dynavoice Challenger M85

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Dynavoice, först frekvens och sedan impedans.


Mätningar

Elac Debut F6.2

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Elac, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Klipsch R-620F

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Klipsch, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Magnat Transpuls 1500

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Magnat, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Monitor Audio Monitor 300

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Monitor Audio, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Heco Aleva GT 602

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Heco, först frekvens sedan impedans.


2018 års bästa musik

Spellistor

Här hittar du Spotify-länkar med smakprov från flera av våra musikkritikers 10-i-topp-listor, som presenteras i Hifi & Musik nr 12, ute i butik 11 december.


Klassisk jubileumsmodell

Pro-Ject firar Ortofon

Pro-Ject firar Ortofons 100-årsjubileum med skivspelaren The Classic Ortofon Century.


Sennheiser HD 820

Magnifik uppvisning

När Sennheiser kommer med en sluten lur i referensklass, kastar vi oss givetvis över den nya HD 820!


Fel bild

På Dynaudio-slav

Olyckligtvis råkade det bli fel bild på Dynaudios Xeo 20 slavhögtalare i Hifi & Musik nr 11/2018. Klicka på rubriken för att se de rätta bilderna, på såväl master- som slave-högtalare.


Årets Bästa Produkter

EISA Awards


Vinylkryss-Vinnare

Vinylkrysset i Hifi & Musik hade jazztema, och den lyckliga vinnaren av den fina Atlantic-boxen "Jazz Legends" (20 original-CD) heter Arne Ohlsson från Umeå. Stort grattis, lådan är på väg med Postnord!


Audio Pro med Alexa

När du har händerna fulla med annat. Röststyrning från Audio Pro 


McIntosh MCD600 -

Ny tungviktare

Ny balanserad referenspelare 


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.