IFA 2012

Stekhett från Sennheiser

Mikrofon- och hörlursspecialisten Sennheiser hade flera starka nyheter på årets IFA-mässa i Berlin, inte minst de nya in-ear-värstingarna IE 800.

Frågan är om någon annan ljudtillverkare hade fler riktigt intressanta nyheter att bjuda på under årets IFA än Sennheiser? Jag tror knappt det, eftersom det handlar om helt färska produkter, just på väg ut till butikshyllorna, men framför allt extremt intressanta sådana. Mest spända är vi kanske på firmans länge emotsedda in-ear-lursvärsting IE 800, mer anpassad för normal dagligdagsanvändning än proffsmodellen IE80. Priset hamnar på dryga 6.000 kronor, utförandet är solitt men lätt och den korta provlyssningen gav verkligen mersmak.

Intressant var också den vanliga luren Momentum, med härliga läderkåpor  och överlag schysst design. Tänkt att matcha konkurrenterna på området, inte minst B&W, Beyerdynamic och Philips som alla tre har liknande produkter i sortimentet.

För de verkliga hörlursfinsmakarna var det kanske ändå HDVD 800 som var och är mest intressant: firmans ännu längre tillbaka emotsedda hörlursförstärkare i prestigeklassen. Den finns i två versioner, med eller utan DAC, där den senare klarar 24/192-filer genom alla kontakter, inklusive USB B. Analoga, balanserade utgångar gör att enheten kan fungera som ett komplett försteg. Priserna ligger runt 13.000 kronor utan, cirka 17.000 kronor med inbyggd DAC. Även här gav den korta provlyssningen viss mersmak...


Artikelflöde

Sennheiser HD 820

Magnifik uppvisning

När Sennheiser kommer med en sluten lur i referensklass, kastar vi oss givetvis över den nya HD 820!


Fel bild

På Dynaudio-slav

Olyckligtvis råkade det bli fel bild på Dynaudios Xeo 20 slavhögtalare i Hifi & Musik nr 11/2018. Klicka på rubriken för att se de rätta bilderna, på såväl master- som slave-högtalare.


Årets Bästa Produkter

EISA Awards


Vinylkryss-Vinnare

Vinylkrysset i Hifi & Musik hade jazztema, och den lyckliga vinnaren av den fina Atlantic-boxen "Jazz Legends" (20 original-CD) heter Arne Ohlsson från Umeå. Stort grattis, lådan är på väg med Postnord!


Audio Pro med Alexa

När du har händerna fulla med annat. Röststyrning från Audio Pro 


McIntosh MCD600 -

Ny tungviktare

Ny balanserad referenspelare 


Vinylkryssvinnare!

Livet är en Schlager

Nu har vi dragit vinnarna från Vinylkrysset i Hifi & Musik nr 3/2018, och följande fem får inom kort 3-CD-boxen "Det bästa med Schlager-festivalen" hemskickad till sig:

Uffe Ericson, Täby

Lars Fernholm, Västerås

Ann-Katrin Jorborn, Lidingö

Jonas Sjödin, Sollefteå

Bengt Persson, Malmö


Pre High-End

Ny Hegel H590

Nästa vecka introducerar Hegel sin hittills största, mest avancerade och kostsamma integrerade förstärkare: H590.


Scandyna

MiniPod

Klassisk högtalare,  som finns både passiv och aktiv med Bluetooth.


Nätverksreferens -

Nya Naim ND 555

För 12 år sedan kom Naim med sin sofistikerade CD-spelare CD 555. Nu kommer en nätverkspelare i samma division. 


124 dB vid 20Hz!

Ett rum med horn

Läs om vardagsrummet som byggts ovanpå två ingjutna, 5 meter långa bashorn. På golvet tronar majestätiska Jensen Imperial med 15-tummare och kompressordiskant. Vi talar systemkänslighet på 100dB!
Artikeln hittar du HÄR!


Cyrus -

Nya parhästar

Det är inte ofta Cyrus kommer med högtalare, men nu har det hänt 


Technics SL-1000R -

40-kilo precision!

1970 kom Techincs med världens första direktdrivna skivspelaren. Nu är man på turné med vad som kan vara väldens bästa.


Sennheiser Ambeo -

Spela in med 3D-realism

Nu har Sennheiser kommit med Ambeo Smart Headset, en bärbar in-eralur som också har mikrofoner placerade nära ytterörat så att du också kan spela i 3D-stereo, alltså så kallad binaural inspelning.
Den här typen av stereoinspelning ger hygglig stereo via högtalare, men kan ge en helt hisnande realism när man lyssnar via lurar. 


McIntosh XRT2.1K -

160 kilo linjekälla!


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.