Sonos

Slår tillbaka

Den amerikanska multirumsspecialisten Sonos slår tillbaka mot konkurrensen med ny mjukvara men också en stämningsansökan riktad mot japanska Denons Heos-system.

I nr 11 av Hifi & Musik testar vi alla nya konkurrenter till Sonos sedan länge etablerade, trådlösa multirumssystem. Alla konkurrenter följer till högre eller något mindre grad Sonos inriktning och typ av produkter. Inte minst Denons Heos-system, och för ett tag sedan lämnade Sonos också in en stämningsansökan riktad mot Denons moderbolag D&M Holdings, för att ha inkräktat på minst fyra Sonos-patent, och överlag för att att i så hög grad kopierat Sonos koncept. Denon har svarat att man forskat på och utvecklat Heos under 10 år och att man som bolag har över 100 års erfaranhet av att utveckla och tillverka ljudprodukter. Klicka HÄR för att se Sonos syn på saken. En bit ner kan själva stämningsansökningen laddas ner.

Men man utvecklar också sitt egna Sonos-system, förstås, vilket är och alltid varit Sonos signum: att hela tiden utveckla framför allt mjukvaran, men även stödet för musiktjänster och som nu: även ljudet på befintliga produkter. Det är Playbar som genom Sonos Software version 5.2 får förbättrad stereobild samt även uppdateringar av EQ:n och volymbalansen. Den stora nyheten med 5.2 är annars att multipla musikkonton kan anslutas, inte minst för Spotify, som ju introducerat sin familjedeal: fyra abonnemang för 199 kronor. I Sonos 5.2 kan alltså flera familjemedlemmar ha varsitt Spotify-konto med egna spellistor anslutna till systemet. Android-användare kan även styra musikuppspelningen från den låsta skärmen, och i och med 5.2 ingår även den lokalt lagrade musiken på din styrenhet när du söker musik (sedan tidigare alla anslutna musiktjänster och dator/NAS-lagrad musik).

Beta-versionen kan köras av Android-användare redan nu, den färdiga versionen för både iOS och Android kommer lite senare i år.


Artikelflöde

Sennheiser HD 820

Magnifik uppvisning

När Sennheiser kommer med en sluten lur i referensklass, kastar vi oss givetvis över den nya HD 820!


Fel bild

På Dynaudio-slav

Olyckligtvis råkade det bli fel bild på Dynaudios Xeo 20 slavhögtalare i Hifi & Musik nr 11/2018. Klicka på rubriken för att se de rätta bilderna, på såväl master- som slave-högtalare.


Årets Bästa Produkter

EISA Awards


Vinylkryss-Vinnare

Vinylkrysset i Hifi & Musik hade jazztema, och den lyckliga vinnaren av den fina Atlantic-boxen "Jazz Legends" (20 original-CD) heter Arne Ohlsson från Umeå. Stort grattis, lådan är på väg med Postnord!


Audio Pro med Alexa

När du har händerna fulla med annat. Röststyrning från Audio Pro 


McIntosh MCD600 -

Ny tungviktare

Ny balanserad referenspelare 


Vinylkryssvinnare!

Livet är en Schlager

Nu har vi dragit vinnarna från Vinylkrysset i Hifi & Musik nr 3/2018, och följande fem får inom kort 3-CD-boxen "Det bästa med Schlager-festivalen" hemskickad till sig:

Uffe Ericson, Täby

Lars Fernholm, Västerås

Ann-Katrin Jorborn, Lidingö

Jonas Sjödin, Sollefteå

Bengt Persson, Malmö


Pre High-End

Ny Hegel H590

Nästa vecka introducerar Hegel sin hittills största, mest avancerade och kostsamma integrerade förstärkare: H590.


Scandyna

MiniPod

Klassisk högtalare,  som finns både passiv och aktiv med Bluetooth.


Nätverksreferens -

Nya Naim ND 555

För 12 år sedan kom Naim med sin sofistikerade CD-spelare CD 555. Nu kommer en nätverkspelare i samma division. 


124 dB vid 20Hz!

Ett rum med horn

Läs om vardagsrummet som byggts ovanpå två ingjutna, 5 meter långa bashorn. På golvet tronar majestätiska Jensen Imperial med 15-tummare och kompressordiskant. Vi talar systemkänslighet på 100dB!
Artikeln hittar du HÄR!


Cyrus -

Nya parhästar

Det är inte ofta Cyrus kommer med högtalare, men nu har det hänt 


Technics SL-1000R -

40-kilo precision!

1970 kom Techincs med världens första direktdrivna skivspelaren. Nu är man på turné med vad som kan vara väldens bästa.


Sennheiser Ambeo -

Spela in med 3D-realism

Nu har Sennheiser kommit med Ambeo Smart Headset, en bärbar in-eralur som också har mikrofoner placerade nära ytterörat så att du också kan spela i 3D-stereo, alltså så kallad binaural inspelning.
Den här typen av stereoinspelning ger hygglig stereo via högtalare, men kan ge en helt hisnande realism när man lyssnar via lurar. 


McIntosh XRT2.1K -

160 kilo linjekälla!


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.