Akkelis Audio växer

Sedan en knapp månad huserar Akkelis Audio i nya, större lokaler.

I början på november invigde Akkelis Audio i Göteborg med Stefan Bystedt i spetsen sina nya stora lokaler. För elva år sedan började Stefan i liten skala i källaren i sitt hus och som butik enbart på nätet. Efter tre år blev det ohållbart, och en lokal på 45 kvadrat blev den första butiken. Den blev snabbt för liten och 2009 invigdes affären på Munkebäckstorget med 160 kvadrat och eget bankvalv. Nu, sex år senare, räcker inte ens det, så Stefan flyttar verksamheten en kort bit över järnvägen till Gamlestan bakom SKF.
De nya lokalerna är på hela 350 kvadratmeter med sex lyssningsrum och ett hörlurs-/gitarr-rum. Hifi & Musik hängde på låset vid invigningen för att få en första titt på denna storslagna satsning. Invigningsdagarna blev en slags minimässa då många leverantörer valt att "ställa ut" och vara där med representanter. Leif och Jörgen (Bröderna Marten), Lasse från TransientDesign, Lars från PL Audio, Nicklas från Hifi Agenten, Christian från Audioactive, Henrik och Jeppe från VälLjud och Michael från Mac Audio visade glatt upp sina sortiment i de olika rummen. I vimlet såg vi också Hans Röcklinger, Erik Holst från Septon, Björn Hestner som håller i Sweetspot-mässan och massor av Stefans gamla kunder.
Med större lokaler blir det plats för mer i butiken och Stefan flaggar för Devialet, Plinius, Marten, MSB, Analog Domain samt My Sonic Lab och han har också kompletterat med mer Graham, Airtight, EAR, Heco och REL.
Lokalerna är stora och luftiga och med lite injustering kommer det säkert att låta mycket bra. Nu var det mer eller mindre bara uppställt med en del grundläggande rumsakustiska behandlingar. Den nya butiken, med ett brett sortiment och fina demorum, har alla förutsättningar att bli en av Sveriges verkliga hifi-oaser. Vi önskar Stefan med personal all lycka med satsningen!
Peter Ellsinger


Artikelflöde

Läs mer om

Little Steven

Dagen före konserten på Cirkus i Stockholm i juni träffar vi Little Steven för en ny pratstund. Den "vanliga" artikeln finns i Hifi & Musik nr 6/2019.


Kubmätning av

Audio Research REF M160

I Hifi & Musik nr 6/2019 testar vi och mäter på Audio Research REF M160, med sedvanlig 1% THD-gräns. Om man mäter helt manuellt, kan man välja en högre gräns, som vi gjort här, på 3% THD, då M160 lämnar mer effekt i framför allt 2 och 1 ohms laster.


Nu med video

I den digitala versionen

I Hifi & Musik nr 5 som finns ute nu och i nr 6 som publiceras digtialt torsdagen 6 juni, har vi kryddat några av jobben med små korta videosnuttar. I nr 5 ett par från Sweetspot-mässan, i nr 6 från Sweetspot men också München-mässan och fabriksreportaget från Paradigm.


Garanterat bra väder!

Sweetspot till helgen

Nu i helgen blir det traditionsenligt Sweetspot-mässa i Jönköping.


Demokratisk ljuddesign

IKEA+Sonos=Sant!

Nu har Sonos och IKEA:s samarbete med multirumshögtalarna Symfonisk blivit "helt" officiellt, och de båda produkterna presenterades under måndagen 8 april.


Ultimate Sound & Music -

Nystart!

Vimmerbys stolthet, TAD-emporiet Ultimate Sound & Music har fått ny hemsida och webshop.
"Äntligen!" utbrister man på firman eftersom den förra kom för ganska precis 20 år sedan.


Milstolpen!

JBL L100

Klicka HÄR för att läsa PDF-filen av Anders Edenholms milstolpe om ursrpungsversionen av JBL L100, vars moderna uppföljare L100 Classic vi testar i nya Hifi & Musik nr 4/2019.


Ett steg upp

Vertikaltest stativhögtalare

Här redogör vi för fler intryck från testet av stativhögtalare i Hifi & Musik nr 3. I den här artikeln lyssnar vi på samma högtalare med en betydligt större och dyrare förstärkare: Luxman L-509X för 105.000 kronor. I följande web-notis, använder vi oss av den betydligt nättare I15 Prisma.


Ett steg ner

Stativhögtalare på vertikalen

I vertikaltestet av fem par stativhögtalare i Hifi & Musik nr 3, använde vi oss mestadels av en Primare I35 (Prisma). Här ovan beskriver vi vad som händer om man nära på tredubblar förstärkarbudgeten, men vad händer om man går i motsatt riktning?


Elegant direktdrift -

Rumsren!

Så kom då spelare vi väntat på: Technics SL-1500C. Samma avancerade dirketdrift som de nya SL-modellerna men utan alla DJ-funktioner. Inbyggd RIAA och färdigmonterad med en Ortofon 2M Red. Finns i silver eller svart.


Bantat Concept

Med lilla 300

Engelska Q Acoustics har premiärvisat sina nya, mindre Concept-högtalare, med det mesta av tekniken hämtat från golvarna Concept 500. De nya stativhögtalarna har döpts till Concept 300 och kan med fördel köpas tillsammans med ett par snygga, matchande 3-bensstativ, dessutom med effektiv resonansbekämpning. Priset kommer ligga cirka 10.000 kronor lägre än för golvarna.


Mätningar

Dynavoice Challenger M85

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Dynavoice, först frekvens och sedan impedans.


Mätningar

Elac Debut F6.2

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Elac, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Klipsch R-620F

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Klipsch, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Magnat Transpuls 1500

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Magnat, först frekvens sedan impedans.


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.