Akkelis Audio växer

Sedan en knapp månad huserar Akkelis Audio i nya, större lokaler.

I början på november invigde Akkelis Audio i Göteborg med Stefan Bystedt i spetsen sina nya stora lokaler. För elva år sedan började Stefan i liten skala i källaren i sitt hus och som butik enbart på nätet. Efter tre år blev det ohållbart, och en lokal på 45 kvadrat blev den första butiken. Den blev snabbt för liten och 2009 invigdes affären på Munkebäckstorget med 160 kvadrat och eget bankvalv. Nu, sex år senare, räcker inte ens det, så Stefan flyttar verksamheten en kort bit över järnvägen till Gamlestan bakom SKF.
De nya lokalerna är på hela 350 kvadratmeter med sex lyssningsrum och ett hörlurs-/gitarr-rum. Hifi & Musik hängde på låset vid invigningen för att få en första titt på denna storslagna satsning. Invigningsdagarna blev en slags minimässa då många leverantörer valt att "ställa ut" och vara där med representanter. Leif och Jörgen (Bröderna Marten), Lasse från TransientDesign, Lars från PL Audio, Nicklas från Hifi Agenten, Christian från Audioactive, Henrik och Jeppe från VälLjud och Michael från Mac Audio visade glatt upp sina sortiment i de olika rummen. I vimlet såg vi också Hans Röcklinger, Erik Holst från Septon, Björn Hestner som håller i Sweetspot-mässan och massor av Stefans gamla kunder.
Med större lokaler blir det plats för mer i butiken och Stefan flaggar för Devialet, Plinius, Marten, MSB, Analog Domain samt My Sonic Lab och han har också kompletterat med mer Graham, Airtight, EAR, Heco och REL.
Lokalerna är stora och luftiga och med lite injustering kommer det säkert att låta mycket bra. Nu var det mer eller mindre bara uppställt med en del grundläggande rumsakustiska behandlingar. Den nya butiken, med ett brett sortiment och fina demorum, har alla förutsättningar att bli en av Sveriges verkliga hifi-oaser. Vi önskar Stefan med personal all lycka med satsningen!
Peter Ellsinger


Artikelflöde

Mätningar

Dynavoice Challenger M85

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Dynavoice, först frekvens och sedan impedans.


Mätningar

Elac Debut F6.2

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Elac, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Klipsch R-620F

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Klipsch, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Magnat Transpuls 1500

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Magnat, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Monitor Audio Monitor 300

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Monitor Audio, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Heco Aleva GT 602

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Heco, först frekvens sedan impedans.


2018 års bästa musik

Spellistor

Här hittar du Spotify-länkar med smakprov från flera av våra musikkritikers 10-i-topp-listor, som presenteras i Hifi & Musik nr 12, ute i butik 11 december.


Klassisk jubileumsmodell

Pro-Ject firar Ortofon

Pro-Ject firar Ortofons 100-årsjubileum med skivspelaren The Classic Ortofon Century.


Sennheiser HD 820

Magnifik uppvisning

När Sennheiser kommer med en sluten lur i referensklass, kastar vi oss givetvis över den nya HD 820!


Fel bild

På Dynaudio-slav

Olyckligtvis råkade det bli fel bild på Dynaudios Xeo 20 slavhögtalare i Hifi & Musik nr 11/2018. Klicka på rubriken för att se de rätta bilderna, på såväl master- som slave-högtalare.


Årets Bästa Produkter

EISA Awards


Vinylkryss-Vinnare

Vinylkrysset i Hifi & Musik hade jazztema, och den lyckliga vinnaren av den fina Atlantic-boxen "Jazz Legends" (20 original-CD) heter Arne Ohlsson från Umeå. Stort grattis, lådan är på väg med Postnord!


Audio Pro med Alexa

När du har händerna fulla med annat. Röststyrning från Audio Pro 


McIntosh MCD600 -

Ny tungviktare

Ny balanserad referenspelare 


Vinylkryssvinnare!

Livet är en Schlager

Nu har vi dragit vinnarna från Vinylkrysset i Hifi & Musik nr 3/2018, och följande fem får inom kort 3-CD-boxen "Det bästa med Schlager-festivalen" hemskickad till sig:

Uffe Ericson, Täby

Lars Fernholm, Västerås

Ann-Katrin Jorborn, Lidingö

Jonas Sjödin, Sollefteå

Bengt Persson, Malmö


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.