Fler mätningar

Till subbastestet

I bildgalleriet nedan har vi lagt in ytterligare några mätnigar, från testet av aktiva subbasar i Hifi & Musik nr 6, men även skärmdumpar på inställningar (Velodyne). De vanliga frekvensmätningarna, vid olika delningsfrekvenser, finns i tidningen.


Ny styrning & tjänster

Med Sonos

Sedan 15.00 igår, kan alla Sonos-användare ladda ner den nya styrappen till iPad/iPhone/iPod- samt Android-enheter. Det nya gränssnittet är förbättrat på många sätt, med bättre överblick men framför allt kraftfullare sökning, som tillåter användarna att söka bland alla tillgängliga musiktjänster på en och samma gång, vare sig vi pratar WiMP, Spotify, Google Play, Beats Music eller någon annan musiktjänst. Nytt är också en rad nya musiktjänster hos Sonos, flera av dem dessutom gratis. Bland de nyaste tillskotten kan vi tipsa om redan nämnda Google Play Music, men också MLB och Shuffler.fm. Bilden här bredvid visar just den nya sökfunktionen, bland alla tillgängliga musiktjänster.


Dags igen!

För Sweetspot

26-27 april är det dags igen, för Sveriges mest centralt belägna hifi-mässa, eller hifi- och musik-mässa kanske man ska säga, eftersom det brukar bjudas rejäla mängder skivförsäljning under Sweetspot. Jönköping är platsen, mer exakt Jönköping Hotell & Konferens, beläget på Centralvägen 31. En 1-dagsbiljett kostar 100 kronor, och vill man kika runt båda dagarna kostar helgbiljetten 150 kronor. Mer info och möjlighet att köpa biljetter finns på www.sweetspotevents.se..


Ny Sonos-app

För Android & iOS

Idag lanserar den trådlösa multirumsspecialisten Sonos en ny styr-app för smarta telefoner och surfplattor. Redan idag kan Android-användare köra en betaversionen av den nya styrningen, som ska vara mer intuitiv och lätthanterlig än tidigare versioner. Den nya styrningen underlättar att byta mellan de tre huvuddelarna i kontrollen: nuvarande uppspelning, de zoner som finns tillgängliga samt ny musik som ska spelas upp. Byte mellan zoner, ihop- och isärkoppling av zoner ska gå smidigare. Snabbare och enklare, helt enkelt. En helt ny sökfunktion, låter också Sonos-användare att söka musik på alla påkopplade musiktjänster samtidigt, exempelvis både Spotify och WiMP. PC, Mac och Sonos egen kontroll får uppdateringar senare i år. Mer info hittar du på: www.sonos.com


Lyssna på hörlurar

På Stockholms-mässan

Till helgen, 8-9 februari, är det High End-mässan HEMSheraton hotell och Lundqvist & Lindqvist ett stenkast bort. Vi på Hifi & Musik finns på plats på Sheraton hela helgen, och har med oss alla de 13 hörlurar vi sammanfattningsvis skriver om i den senaste tidningen. På plats på Sheraton kan du lyssna själv via din egna telefon/spelare eller via vår MacBook Air och USB-hörlursförstärkare. Du får även möjligheten att sätta egna betyg och därmed vara med och tävla om din alldeles egna, personliga favoritlur! Uppför trappan och direkt till höger, bara...


Kubmätningar

Till alla förstärkare

I bildgalleriet nedan hittar du kubmätningar på alla i nr 1-2 testade förstärkare, dessutom i större utförande än de sex som publiceras i tidningen.


CES-nytt

Mer WiSA

Den nya trådlösa standarden WiSA verkar bli den stora "ljudgrejen" på årets CES-mässa i Las Vegas. Bang & Olufsen lanserar en sändare och en mottagare.


Om du inte vill vänta!

Reed 3P

I Hifi & Musik nr 11 utlovades ett test av den finmekaniskt så avancerade tonarmen Reed 3P i nya nr 12. Så blev det nu inte, på grund av utrymmesbrist, men vi kan istället erbjuda dig som inte vill vänta att ladda hem artikeln HÄR !


Svenska Supra

Lanserar hörlurar

Det svenska kabelmärktet Supra hakar på den starka hörlurstrenden och börjar med in-ear-lurarna NiTRO.


Ännu billigare

Sonos

Nu kommer lilla Play:1, en verkligt överkomlig väg in i Sonos-världen.


2013-2014 års

EISA-vinnare!

Om du väljer Läs mer här nedan, får du se alla produkter som vunnit en EISA Award 2013-2014, och i bildspelet hittar du utförliga beskrivningar om årets bästa ljud- och hemmabioprodukter. EISA är en sammanslutning av Europas ledande hemelektroniktidningar, där Hifi & Musik sitter i den kominerade Audio/Hemmabio-panelen. Vår systertidning HemmaBio är svensk representant i Video-panelen, men hjälper förstås oss på Hifi & Musik med hemmabioprodukterna. Kolla gärna in vinnarna också på EISA:s officiella hemsida, där man även kan titta på korta videosnuttar om varje ensikld produkt, förutom att läsa våra motiveringar: http://www.eisa.eu/

Alla produkter som vunnit priser inom Audio/HT, kombinerade priser med Video-panelen samt två gröna pristagare, kan du läsa om och titta på om du klickar HÄR!

 


Fler DAC:ar

Från tidigare stortest

I Hifi & Musik nr 7-8/2013 testar Per Sundell Primares relativt färska DAC 30, med ett pris på 20.000 kronor. I nr 1-2/2013 hade ett stortest av DAC:ar i ungefär samma prisklass, med testfavorter som T+A men också Hegel, Arcam och den kompletta rörbestyckade förstegslösningen från AMR. En pdf-fil av stortestet laddar du ner HÄR!


Hemma Hos med

Beveridge Model 2

Milstolpen i Hifi & Musik nr 7-8/2013 behandlar den klassiska elektrostaten Beveridge Model 2. Men redan i Hifi & Musik nr 9/2007, gjorde vi ett hemma hos-reportage, där de famösa högtalarna spelade huvudrollen. På bilden här bredvid, Hifi & Musiks utsände Thorsten Johansson tillsammans med högtalren i fråga. En pdf-fil av artikeln laddar du ner HÄR!


Extra funktion

Hos Marshall Monitor

I Hifi & Musik nr 6 testar vi hörlurar, bland många andra Marshall Monitor. Vi plussade för de dubbla kabelanslutningarna, en på varje kåpa, som låter användaren fritt välja vilken sida kabeln ska gå till. Men vi glömde påpeka den viktigaste funktionen med de dubbla jacken, nämligen att din kompis kan koppla in sig på det andra 3,5-millimetersjacket och njuta av musiken du spelar. Men så är det, liksom det alltid varit hos koncernkollegan Urban Ears, bland annat den populära Plattan, som även den låter dina vänner vara med och lyssna.


T+A-kuber

Nu med siffror

I Hifi & Musik nr 6 testar vi T+A-monoblocken M10 och försteget P10-2 med mycket gott resultat, men dessvärre kom inte siffrorna med på de båda effektkubsmätningarna vi gjorde. Klicka på rubriken här ovan, så hittar du mätningarna, inklusive siffror. Och vilka mätningar sen...


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.