High-End, München

Ännu mer spänning

Dynaudio introducerade nya Excite-serien under High-End-mässan i München.


Sweetspot Stockholm

Nytt från Primare & AE

Hos Audioactive kunde man lyssna till prototper av Primares nya 60-serie förstärkare och beskåda AE:s nya golvare Reference 3.


Testet av

Audio Pro Allroom Air One

Här är det till Hifi & Musik nr 4 utlovade testet av Audio Pro Allroom Air One, som PDF innan det publiceras "på riktigt" i nr 5!


Filmen om

Vic-Tone Records

Här är det i Hifi & Musik nr 4 utlovade filmklippet om Vic-Tone Records och vinyltillverkning!


Marten-dag

Hos Audio Concept

Lördagen den 6/4 gick i Martens tecken hos Audio Concept på Södra Agnegatan i Stockholm. Inte bara hade man bullat upp med både store- och lillebror Django, även kallade XL och L, utan båda bröderna Olofsson fanns också på plats hela dagen. Även extremt tung digitalteknik från MSB och de svenska rörförstärkarna The Lars. Ja, en hel del annat smått och gott också.


Varde ljud

Sonab tillbaka

Klassiska Sonab är tillbaka på marknaden, men bara den professionella delen.


Smygpremiär

På Linn Kandid

På bilden här bredvid ser du Linns nya, bästa MC-pickup Kandid, som avlöser Akiva efter 10 års trogen tjänst. Den mest synliga skillnaden är att Kandid saknar skal och är en så kallad naken konstruktion. Pickupen precisionstillverkas av japanska Lyra, men produktionen är begränsad till 30 stycken per månad, så räkna med att den blir svår att få tag på ett bra tag framöver, trots en prislapp på dryga 30.000 kronor. Det var svensk smygpremiär på High Fidelity på Karlavägen igår onsdag 20/3, men såvitt vi vet är pickupen fortfarande monterad på en även i övrigt fullspecad LP12:a.


Spelare + soundbar

= Sonos Playbar

Sonos lanserar sin första hemmabio-produkt: Playbar, för både film och musik.


Philips tystnar

Säljer till Funai

Philips säljer sin ljud- och videoverksamhet till japanska Funai.


CES 2013

Nästa steg

USB-DAC-specialisten HRT tar ett stort steg med allt-i-ett-anläggningen Stage som introduceras på CES.


CES 2013

Carlsson i molnet

En Cloud Speaker blev svensk öppningsnyhet på årets CES-mässa i Las Vegas. 45 år efter den berömda högtalaren som ingenjören Stig Carlsson skapade, kommer nu en digital version. "Vi har skapat en trådlös Carlsson-högtalare anpassad till molnet. Man kan väl säga att ifall han gjort om bedriften idag, är det möjligt att den skulle varit precis så här", säger teknikdesignern Jesper Kouthoofd.


CES 2013

Bantade Marten-modeller

Bröderna Olofsson ställer ut sina Marten-högtalare för 10:e året i rad på CES i Las Vegas. I år med fokus på två nya, bantade golvare.


BBC säljer ut

Tredje gången gillt

Uförsäljningen av BBC Word Services utrustning fortstätter, 29-30/11 är det dags för on-line-auktion nummer 3. Följ länken för att kolla själv:
http://www.ppauctions.com/auction.php?id=78 och/eller kolla in godbitarna här.

 


Som om vi inte visste...

Hörlurar årets julklapp

Föga överraskande: hörlurar är 2012 års julklapp.


Hårig 2-vägare

Från Engelholm

En i och för sig inte så nätt 2-vägare, men med 101 dB, kan det vara nåt?


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.