Sennheiser HD 820

Magnifik uppvisning

När Sennheiser kommer med en sluten lur i referensklass, kastar vi oss givetvis över den nya HD 820!


Grattis till vinnarna

Mats & Morganbiljetter

I förra numret hade vi ju en tävling där man kunde vinna två biljetter till mats & Morgans 35-årskonsert på Södra teatern i stockholm. Frågan man skulle svara på var: Vem är mats och Vem är Morgan, och svare tär att mats är den mörkhårige och Morgan den ljushårige (alternativ 1).

Vi säger stort grattis till Kristina Andersson i Kil, och till Magnus Granlund i Södertälje som får två biljetter var. Biljetterna kommer att sändas ut via mejl.


Trådlös puls

Nu är det dags för Jabra att kapa den sista kabeln, den mellan höger och vänster hörlur!


Divine trådlös DSP-hörlur

XTZ Kickstartar

Det blir allt vanligare att också etablerade företag använder Kickstarter eller någon annan crowdfunding-site för att lansera en ny produkt, och nu är det XTZ som gör en kickstarter.


Årets produkter

EISA Awards 2014-2015

EISA, European Sound and Imaging Association, är en sammanslutning av Europas ledande facktidningar inom hemelektronik.

Varje år utser vi, som svenska EISA-representanter, tillsammans med våra europeiska kollegor vilka produkter som ska få de åtråvärda utmärkelserna. Juryarbetet är intensivt, och speciellt när det finns många intressanta produkter i en viss kategori kan diskussionernas vågor gå höga.

Nytt för i år är att de gamla kategorierna bytts ut mot expertgrupper, så att vi i Hifi & Musik är med och utser vinnarna i hifi-panelen medan våra kollegor på HemmaBio nu koncentrerar sig på just hemmabio-produkter.

Vissa utmärkelser delas av två (eller tre) expertgrupper, vilket i vårt fall gäller framför allt de olika högtalarna.

Här är alla vinnare i Hifi:

Årets stereosystem
Marantz SA8005/PM8005

Årets digitalkälla
Sony HAP-Z1ES

Årets hifi-hörlur
OPPO PM1

Årets high-end-audio
KEF Reference 5

Årets USB-DAC
ASUS Essence III

Årets analoga källa
Pro-Ject Xtension 9 Evolution SuperPack

Årets kompakta hifi-system
JBL Autentics L16

Årets hifi-tillbehör
iFi nano iDSD

Årets lösning för high-end audio
Avatgarde Acoustic ZERO 1

Årets multirumsystem
Samsung M7

Årets högtalarsystem
Bowers & Wilkins 683 S2 Theatre

Årets on wall-högtalare
DALI RUBICON LCR


CES-nytt

Sharp gör trådlös hifi

Något förvånande visar Sharp på presskonferensen upp en universalspelare för ljud och bild (Blu-ray, CD, DVD och SACD), men huvudfokus ligger på att den är trådlös.


ONE, nu med utgångar

Olives crowdsourcade HD-digitalspelare ONE får nya finesser tack vare alla som stöder produkten på indiegogo.


CES

Samsungs snygga

Portabla Bluetoothhögtalare finns det drivor av, men när Samsung äntligen ger sig in i detta heta marknadssegment gör man det med en enda produkt: DA-F60. Runt 30 cm bred går den hyfsat lätt ned i ryggsäcken eller väskan, och med skyddet för fronten på ligger den också säkert. Runt 8 h speltid på batteri kan man vänta sig, och senare kommer också frontskydd i skönt läder.


CES

Egensinnig LG

Nu satsar LG (som precis alla andra) hårt på Bluetoothögtalare, men den här maskinen är inte riktigt som alla andra. Här får man Airplay, Bluetooth, CD-spelare, FM-radio, DAB-radio och 3,5 mm-ingång backat i en enhet som är typ 5 cm hög. Tack vare bas undertill finns det rejält med pulver under huven, och jag föll direkt för utseendet.


CES 2013

Sköna lurar från Kalifornien

California Headphone Company är ett hörlursmärke som faktiskt delar ägare med Fanny Wang, något som inte direkt hörs när man lyssnar på Silverado, firmans dyrare lur (300 dollar). Silverado är en lur utan överdriven bas, riktad mot alla som uppskattar rock och akustisk musik typ singer/songwriter. Materialen är högklassiga och de löstagbara, tygklädda kablarna är behagligt trasselfria.


CES

Snabbaste luren

Logic3 har ett stadigt samarbete med bil-ikonen Ferrari, och man kör (!) såklart hårt med materialval som ska reflektera de italienska bilarna signum. Fina T350 är dock mer än en snygg lur med förstklassiga material, det är en effektiv noise cancellinglur med ett härligt fylligt ljud. Svårt att ge någon djupate bedömning på mässan såklart, men jag hade inte haft något emot att flyga hem med ett par på huvudet.


CES

Walkman lever!


Coldplay live i Musikguiden i P3

Igår torsdag lirade Coldplay inför ett fullsatt Stockholm Stadion. Musikbyrån i P3 sände live, men du som missade det eller bara vill återuppleva konserten kan göra det tack vare SR och Musikbyrån i P3. Konserten är uppdelad i två bitar, Håll till godo! Men ni som var där vet vilket mäktigt  jädra spektakel det var. Vi säger bara armband!


B.B. Driftwood

Sommarkvällen hettar till

Med en hel klase fantastiska musiker och vokalister intar B.B. Driftwood AKA Bengt Skogholt scen, och lika charmigt orepat som magiskt tajt band drar han sedan igenom större delen av nya plattan Southward Bound, och det är gåshud mest hela tiden!


CES Las Vegas

Rastaman Vibration

House Of Marley är Bobs släktingar, och förutom att man rider på legendens namn tar man också strid för miljön.


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.