Snart 26:e April!

I år infaller Record Store Day lördagen den 26e April. Förvänta dig folkfest, massor av specialerbjudande och butiksspelningar!
Kolla in ditt närmaste vattenhål här:
http://www.recordstoreday.se/butik.html


Lättviktsvinyl

I år är ett speciellt år för brittiska vinyl- och högtalarspecialisten Wilson Benesch. Man firar nämligen 25-år och har tagit fram Circle 25, en specialversion av lågmassespelaren Full Circle. Den nya spelaren har bland annat en tyngre bottenplatta än tidigare i Delrin, en mycket resonansdöd polymer. Spelaren som finns i helvitt eller helsvart och företrädesvis med firmans maffiga kolfiberarm A.C.T. 0.5.
http://www.radioactiv.dk/


Thunderstruck på 1700-talet


Äkta allt-i-ett!

Som vi har letat men nu äntligen har vi hittat den – skivspelaren som har allt! För vad sägs om en maskin som inte bara spelar upp vinyl, CD-skivor, radio men också kan ta spela upp och spela in på minneskort eller USB-sticka? För att kröna detta kompletta multiinstrument har den dessutom kassettbandare på sidan. Vi är hänförda!


Nostalgitripp!

Det osar 70-tal om JBLs maffiga bordshögtalare!


Sthlm Hi-End 2014

Här några glimtar från HEM, High-Endmässan i Stockholm 2014.


Kaxiga småttingar!

Pausbild från nästa stortest av karska småhögtalare.


Daft Punk, Pharrell, Nile Rodgers och Stevie Wonder

Struttigt Get Lucky-medley med Daft Punk & grabbarna på Grammy 2014.


Arm i extremklass

Ny svensk kolfibertonarm i toppklass! 


Minielektrostat

Supermaterial får jakten på en perfekt in-earlur att ta en ny vändning.


Milstolpen: Edison 1 & 12

I Anders Edenholms milstolpe om Erik "Perka" Anderssons rörduo Edison från 1987 fick inte alla bilder plats. Här kommer därför schema och interörbild på försteget Edison One.


ASUS Essence III

Utmanaren!

Nu tar ASUS till storsläggan med sin mest påkostade DA-omvandlare nånsin!
Essence III är inte bara en fullmatad asynkron och galvaniskt frånkopplad USB-omvandlare med mycket påkostad och temperaturkompenserad kristalloscillator (TCCO/TCXO) för minimalt jitter. Nej, den är också en ren DSD-omvandlare för både DSD64- och DSD128-signal. Förutom koaxial, Toslink och USB B har den balanserad digitalingång (AES/EBU) men också ett linjeingång. Analogdelen är balanserad med mycket påkostade keramiska OP-förstärkare och enheten kan användas som ett rent försteg.
Nätdelen är framtagen för att vara så tyst som överhuvudtaget möjligt och transformatorn är exempelvis kapslad med ett speciellt framtaget kiselstål. Som om nu inte allt detta skulle räcka har Essence III dessutom en mycket påkostade, balanserad hörlursförstärkare som klarar kinkiga 600-ohms. Här finns tre hörlursutgångara vara de två balanserade har mini-XLR.


Formskönt triodljud

Ryska SST Audio har tagit fram en tekniskt sofisitkerad och formskön drömförstärkare.


Mellanhjulets mystik

Idler drive rules!
Mellanhjulen snurrar som aldrig förr.
Avgrundsbas, heroisk dynamik - ja, mer musik dundrar anhängarna.

 


Stömmat för kräsna

Nu kommer WiMP HiFi - en musiktjänst som strömmar  ljudet i förlustfri FLAC.


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.