Nyhet

Nya Phantomer!

Nu släpper Devialet sina nya Phantom-högtalare.

Annons:

I dagarna uppgraderar franska Devialet sina omåttligt populära Phontom-högtalare, både den ”lilla” och den ”stora”, som i sin tur kan köpas i två olika effektutföranden var. De nya modellerna heter Phantom I (stora) och Phantom II (lilla).

Precis som tidigare, finns tre förkortningar för grundteknologin hos högtalarna: ADH, SAM och HBI. ADH är en förkortning för Devialets mycket speciella förstärkarteknologi, där en liten, ren klass A-förstärkare sätter ”tonen” och styr en betydligt starkare och energisnålare klass D-förstärkare. SAM står för Active Speaker Matchning och i företagets förstärkare, innebär detta att högtalarna kan optimeras för att ge sitt allra bästa, i digitaldomänen, allt som oftast innebär det att högtalarna spelar djupare i basen. I en Phantom-högtalare finns detta redan på plats, då element och förstärkare är optimerade för varandra redan från början, så att säga. Heart Bass Implosion, HBI, är en akustisk process som ger låga frekvenser med extremt djup och fysisk styrka, speciellt utformat för att passa Phantom-högtalarnas hermetiskt slutna höljen.

Nytt för den nya generationens högtalare är ett nytt chip för ljudprocessningen, mindre lådor och ökad effektivitet, lägre distorsion och att de konsumerar mindre ström.

Men, mest får man nog säga att det hänt på funktionssidan, där man lanserar ett nytt operativsystem; en ny fjärrkontroll med display; optisk digitalingång; Bluetooth, men kanske framför allt också Spotify Connect.

Några nya vita och svarta men matta finishar finns det också, eller varför inte en sidopanel i 22 karats guld?

Som vi nämnde tidigare, finns båda högtalarna i två olika effektutföranden, som i sin tur påverkar maximal SPL. Phantom I finns i en 500-wattsversion med 103 dB max SPL samt en 1.000-wattsversion som mäktar med hela 108 dB. Phantom II finns i en 350-wattsversion som kan spela upp till 95 dB samt en 400-wattsversion som kan spela 98 dB.

Phantom I 108 dB i guldutförande med den nya fjärren.
Phantom II (Reactor) i "Iconic White"-utförande.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår