Nyheter

Sonos Ray

Nu kommer Sonos hittills billigaste soundbar tillika multirumshögtalare.

Sonos fortsätter fylla på sitt sortiment av kombinerade soundbars och trådlösa multirumshögtalare. Efter stora ARC och mellanmodellen Beam kommer nu den minsta av dem alla: Ray! Den är egentligen inte himla mycket mindre än Beam, men ganska mycket enklare, med högtalare riktade enbart framåt. På anslutningssidan har man också valt att skippa HDMI-kontakten för att komma ner i pris, och med Ray är man hänvisad till en optisk TosLink, som å andra sidan fortsatt finns på alla TV-apparater. Priset hamnar på 3.399 kronor och lanseras globalt 7 juni.

Redan idag släpper man den lilla uppladdningsbara högtalaren Roam i tre nya färgalternativ, förutom de sedvanliga svarta och vita Sonos-kulörerna: Olive, Wave och Sunset. Pris 2.199 kronor.

I juni kommer Sonos börja erbjuda sin egna röststyrningstjänst, först i USA och senare i år i Frankrike. Fler länder kommer så klart att följa. Det unika med Sonos Voice Control, är att den inte lagrar något i molnet och därmed blir ett säkrare röststyrningsalternativ än de som erbjuds från Apple, Google och Amazon. De musiktjänster som den egna röststyrningen stödjer är så så länge ganska begränsat, till bland annat Deezer, Apple Music och Sonos Radio. Inte vare sig Spotify, Tidal eller Qobuz än så länge alltså. 

Uppifrån och ner: ARC, Beam och nya Ray.
Ray har optisk koppling, ingen HDMI.
Sonos Roam i tre nya, fräsiga färger förutom vanliga svart och vitt.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår