Mellan Onkyo och Sound United

Sedan i somras har vi gått omkring och trott att fyra av de allra viktigaste, japanska AV-märkena skulle samlas under ett och samma paraply, men så blir det nu inte.

Annons:

Man har i princip varit överens sedan senvåren/sommaren 2019, men nu verkar det som att det inte blir av. Det handlar om Onkyos avyttring av AV-märkena Onkyo och Pioneer till Sound United, som redan äger Marantz och Denon (bland flera andra märken), alla fyra tidigare bittra konkurrenter om AV-konsumenternas gunst, inte minst på den hårt konkurrensutsatta marknaden för AV-receivrar. Rent tekniskt skulle märkena gå över till Sound Uniteds ägare, Viper Holdings.

Tanken från Onkyos sida, var att man skulle renodla verksamheten mot bärbart ljud men också OEM-tillverkning och beslutet om försäljningen av företagets AV-del hade röstats igenom på den senaste bolagsstämman.

Men, man verkar inte ha kommit överens om allt som måste till för att få igenom en så här stor och invecklad affär. Beslutet om att inte sälja har annonserats på Onkyos hemsida. Onkyo säger sig nu vilja lägga all kraft och energi på att fortsätta utveckla sina AV-märken Onkyo och Pioneer. Mer information hittar du HÄR.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår