Nyheter

Rejäl uppdatering

Dynaudio har ökat takten på sina uppdateringar, och nu är det dags för den fina Contourserien att få tillägget ”i”.

Gemensamt för hela serien är den nya diskanten Esotar 2i, som jämfört med föregångaren fått en resonansdämpande innerdome kallad Hexis, samt att den bakre kammaren blivit större. Dessutom har finishen uppdaterats, och du kan nu få Contour i i följande utföranden: Walnut, fanér som inte är porfyllt för en naturlig träkänsla, Grey Oak High Gloss, ekfanér som gråbetsats och klarlackats med högblank lack samt Black High Gloss, precis som det låter högblank svart lack.

 

Stativaren 20i, centern 25Ci och den mindre golvaren 30i har alla fått en mindre uppdatering av basen, så till vida att den nu har samma typ av inre upphängning (spider) som Confidenceserien. Materialet, Nomex, används för att ”det nya materialet helt enkelt låter bättre” och den varierande veckbredden ska ge ännu bättre kontroll på konrörelserna.

Dessutom har dessa tre modeller fått nya delningsfilter, där den största förändingen är att man tack vare de nya elementen helt kunnat hoppa över impedanskorrigering i filtren!

 

Den större golvaren 60i har helt nya basar med kraftigare magnetsystem och en förändrad talspole (både design och att den nu är lindad på en glasfiberstomme) med teknik hämtad från onfidence och Sub 6. Dessa nya basar ska ge den nya Contour 60i tajtare bas och möjlighet till högre ljudtryck.

Mellanregistret på Contouer 60i är det enda element i serien som helt undgått uppdatering, men däremot är den interna lådan numera en gjuten, resonansdämpande variant på innerlådorna som används i Dynaudios proffsmonitorer i Core-serien.

Contour 60i har också fått nytt delningsfilter, och här vill Dynaudio framhålla att delningen mellan mellanregister och diskant kunnat flyttas upp något i frekvens.

 

Priserna verkar se ut så här: Contour 20i 45 000 kronor/par, 30i 65 000 kr/par, 60i 85 000 kor/par och slutligen 25Ci som hamnar runt 30 000 kronor.

Soren Gammelmark Hela familjen: 25Ci, 20i, 30i och 60i.
Soren Gammelmark Seriens största element: Basen 23W som återfinns i Contour 60i.
Soren Gammelmark De två delarna är tillsammans trevägsfiltret i 60i,
Soren Gammelmark Mellanregistret som sitter i Contour 60i.
Soren Gammelmark Bas/mellanregisterelementet som sitter i seriens samtliga högtalare utom 60i.
Soren Gammelmark Fötterna på 30i och 60i är lättjusterade, förenklade varianter av de vi hittar i Confidenceserien.
Soren Gammelmark Högtalarkontakterna känner vi igen från andra Dynaudiomodeller.
Soren Gammelmark Den inre upphängningen, tillverkad i Nomex och med varierande veckbredd.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår