Nyhet

Stor liten nyhet

I måndags släppte engelska Chord Electronics en ny, avsevärt förbättrad version av sin populära lilla Mojo-DAC.

Lilla Mojo från Chord Electronics har många entusiastiska användare, inte minst även tillsammans med den lika smidiga och uppladdningsbara spelaren Poly, som den enkelt kan kopplas ihop med.

Nu kommer Mojo 2, som har fått bättre batteritid och digitalkoppling även via USB-C, förutom USB-micro, optisk TosLink och elektrisk S/PDIF. På funktionssidan har man adderat en 4-bands, mycket avancerad eq, för att finjustera ljudet vid 20, 125, 3.000 och 20.000 hertz.

I grunden är det här en portabel, uppladdningsbar DAC/hörlursförstärkare med dubbla 3,5-millimtersutgångar, men den extraknäcker gärna i mer permanenta installationer, som desktoplösning vid skrivbordet eller i den vanliga stereon. Något som nya Mojo 2 är ännu bättre anpassad för.

På prestandasidan har det hänt en hel del, med en betydligt kraftfullare DSP-lösning och ett mer kraftfullt FPGA-chip, som kortfattat inneburit att man kunnat ge lilla Mojo 2 ett ljud mer likt Chord Electronics större DAC:ar.

Vi har en inne för test och hoppas hinna få med en första rapport i Hifi & Musik nr 3/2022. Det svenska priset ligger på 6.395 kronor och distributionen sköts av audio7.se.

Nya Mojo 2 styrs fortsatt med fyra, oliklysande knappar på toppen.
Nya Chord Mojo 2 tillsammans med spelaren Poly.
Mojo 2 har en separat micro-USB-kontakt, enbart för laddning/strömsättning.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår