Nyheter Hifimusik #12 2019

Legendarisk MC-pickup

Senaste generationen av en verkligt klassisk och långlivad MC-pickup.

Tro det heller ej, men Audio Technicas fina och pålitliga MC-pickup AT-OC9 har funnits i hela 30 år! Det firar man med en ny generation kallad AT-OC9X och kan nu fås med hela fem olika nålslipningar: Fäst (bondend) elliptisk, naken elliptisk, Microlinear, Shibata och Special Line Contact, den finaste och dyraste. De tre finaste slipningarna har dessutom nålarm av bor och de två elliptiska nålarm av aluminium.  Samtliga modeller har dock spoltråd i långkristallin koppar, så kallad PCOCC. Till modellen finns numera också AT-LH, ett nytt styvt och mycket resonasfritt tonarmsskal i hårdanodiserad aluminium. Skalet som har justering för både azimut och överhäng och kan fås i tre olika vikter: 13, 15 och 18 gram.  
Firman gör inte bara en av vinylvärldens bästa budgetpickuper alla kategorier AT-95, nej man tillverkar ocklså en av världens abolsut bästa: den unika ART1000 är spolarna sitter som två stora öglor ovanför nålen (se neda) för att ge så kort elektromekanisk överföring som överhuvdtaget möjligt. 

 

AT-ART1000 

 

Audio-Technicas nya MC-pickup AT-OC9XML med Micro Linear- nål.
Audio-Technica AT-95. Fortfarande ett av de bästa budgetköpen för vinyl man kan göra!

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår