Nyheter

Från Esoteric

Är det något Esoteric och moderbolaget Teac alltid tagit på största allvar, så är det CD-mekanismer. Den nya spelarduon utgör inget undantag.

De båda spelarna som förväntas komma ut på marknaden under april heter K-01XD samt K-03-XD och följer ganska tätt inpå den ganska nyligen introducerade D/A-omvandlaren N-01XD (se en bit ner här på hemsidan).

Det är ett par funktionsmässigt tämligen fullproppade spelare, som båda klarar av att läsa MQA-CD och utrustats med digitala ingångar (en elektrisk RCA, en optisk TosLink och en USB-B) för att tjäna dina övriga digitala signalkällor.

DAC:arna är samma typ av Discrete Sound Master DAC som återfinns i N-01XD, som namnet antyder helt diskret uppbyggd men också helt och hållet monouppdelad.

Båda spelarna använder sig av VRDS-ATLAS-mekanismer, helt och hållet utvecklade och tillverkade av Estoteric, men på lite olika nivåer. I K-01XD används ATLAS 01, med en 20 millimeter tjock SS400-stålbrygga. K-01XD får nöja sig med ATLAS 03-mekanismen, med "blott" 16 millimeter tjock brygga, men som framför allt inte kräver lika hysterisk matchning som 01-driven.

Priserna kommer hamna på 264.990 respektive 179.990 kronor i Sverige för Esoteric K-01XD respektive K-03XD.

Spelarna kommer högst troligt kunna avlyssnas hos Ultimate Sound & Music i Vimmerby och Lasses Hifi i Falun i Sverige. I Norge är det Mala Hifi strax utanför Oslo som gäller. Mer info om de båda spelarna och mycket annat, hittar du HÄR!

Digitala ingångar, såväl RCA som XLR ut.
VRDS-ATLAS 01-mekanismen.
Den diskreta och monouppdelade DAC:en.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår