Nyhet Rättelser Hifimusik #6 2022

Sämre papper

Dessvärre fortsätter omvärldsläget sätta krokben för oss, och är den direkta orsaken till den sämre papperskvaliteten i nya Hifi & Musik nr 6.

Du som prenumererar på papperstidningen Hifi & Musik har möjligen redan fått nya nr 6, annars är den på väg. Om du redan bläddrat i tidningen, har du nog upptäckt att papperskvaliteten är betydligt tunnare och överlag sämre än normalt. Tryckerier över hela världen och inte minst i Nordeuropa har brottats med pappersbrist ett tag, och även några av vårens tidiga utgåvor av Hifi & Musik hade tunnare, men ändå blankare och jämnare papperskvalitet. I nr 5 var det precis så bra som det ska vara, det vill säga den kvalitet vi beställt och betalar för, men nu till nr 6 blev det dessvärre sämre än någonsin. Så här säger man från vårt tryckeri:

”Problemen beror på omvärldsläget och står helt utanför vår makt, och en ytterligare bidragande orsak är den långvariga strejk som varit i Finland, som nu äntligen är löst, men fortfarande ställer till med problem i branschen. Vi vet att detta är ett nödalternativ för er, och vi lyckades få tag på magasinspapper till er, om än mattbestruket. Vi har konkurrenter som inte fått tag på papper alls och stått still.”

Problemet är med andra ord bortom vår egna kontroll, men vi ber så klart ändå alla våra trogna prenumeranter och lösnummerköpare om ursäkt, och vi hoppas verkligen att vi kan erbjuda en tidning med betydligt bättre papperskvalitet redan till sommarens dubbelnummer 7-8.

Jonas Bryngelsson, chefredaktör

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår