Nyheter

På Audiovector R6

Snart kommer Audiovectors förbättrade R6-serie ut på marknaden, som det verkar nu, i början av september.

Annons:

Alla tillverkare, hifi- och högtalartillverkare icke undantagna, kan inte uppgradera alla produktserier samtidigt. Man måste koncententera sig på en serie i taget. Med konsekvensen att en mindre och billigare serie, vid vissa tillfällen kan innhålla såväl finare komponenter som nyare teknologier än sina större syskon.

Så har det varit ett tag nu hos danska Audiovector, som lanserade den nya R3-serien för ett drygt år sedan (och som testades i H&M nr 11/2019), där toppmodellen bland annat innehåller Freedom Grounding-systemet, som inte fanns hos de större högtalarna i SR6-serien.

Totalt har man gjort hela 112 förbättringar och förändringar på den nya R6-serien jämfört med gamla RS6.

Bland dessa märks till exempel bakåtriktade 3-tumselement, en teknik man lånat från de stora R8- och R11-högtalarna.

Men när den nya R6-serien lanseras under september månad, blir det andra bullar, då toppmodellen R6 Arreté liksom R3-seriens toppmodell R3 Arreté får det effektiva jordsystemet av elementen, och därmed den extra jordterminalen.

R6-högtalarna är ganska rejält mycket större än den nätta R3-serien, som ju bygger i rakt uppåtgående led från de gamla M3-modellerna från 90-talet.

Liksom R3-serien innehåller R6-serien idag tre olika högtalare: Signature, Avantgarde samt Arreté allra högst upp på toppen. Som alltid har man kikat på och försökt komma toppmodellerna R11 och R8 Arreté så nära som möjligt i prestanda. Alla tre R6-modeller innehåller compoundkopplade isobarik-basar.

Idag blev europriserna officiella: Signature 19.000 euro, Avantgarde 24.000 euro samt Arreté 28.000 euro.

Audiovectors kommande R6-serie.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår