Nyhet EISA Awards Hifimusik #9 2020

EISA AWARDS 2020-2021

Här nedan presenterar vi hifi-vinnarna bland 2020-2021 års alla EISA-pristagare, men också länkar till hemmabio-vinnarna, utsedda av HemmaBio-tidningen.

Mer information om hemmabiovinnarna hittar du på hemmabiotidningen.se

Listan med alla vinnarna, hittar du HÄR!

För mer information om vinnarna och EISA i stort, går du till på eisa.eu

EISA FÖRSTÄRKARE 2020-2021 ARCAM SA30 Arcam hakar på allt-i-ett streaming-förstärkar-trenden med den här integrerade flaggskeppsmodellen. Inuti den eleganta men ändamålsenliga apparatlådan, kombineras företagets Class G-förstärkning – för såväl finess som kraft – med en uppsjö av digitala teknologier. Du kan strömma musik och plugga in allt från TV:n till skivspelaren, samtidigt som du kan använda DIRAC:s rumskorrektion för att optimera ljudet, genom en dator och den medföljande mikrofonen. Det här är inte bara en teknisk bedrift, utan även en strålande förstärkare: Arcam må strömlinjeforma sitt produktsortiment, men har definitivt inte tappat fokus.
EISA PORTABEL DAC/HÖRLURSFÖRSTÄRKARE 2020-2021 AudioQuest DragonFly Cobalt Det senaste tillskottet till AudioQuests DragonFly-serie är också det hittills bästa. Cobalt-modellen omvandlar inte bara en hel radda audioformat från din dator, den har också en högklassig hörlursförstärkare men kan också leverera fantastiskt ljud till ditt hifi-system – från ett paket inte större än ett USB-minne! Cobalt är en formidabel portabel ljudvän: stoppa in den i datorns USB-port eller din smarta enhet, som både levererar ström och musik. Sen är det bara att koppla in dina favoritlurar för att få superb musikåtergivning var än du råkar befinna dig.
EISA HÖRLURAR 2020-2021 DALI IO-6 Många högtalartillverkare har diversifierat sin verksamhet till också hörlurar, men ingen på ett så spektakulärt sätt som danska DALI. IO-6 är inte bara en trådlös design, utan bjuder också på aktiv bullerdämpning i tre olika steg som förstärks genom den slutna konstruktionen. Som om inte det räckte, har den marknadsledande batterilivslängd på upptill 30 timmar för riktigt långa lyssningspass utan laddning. Lägg till det ett superbt kraftfullt men likväl öppet och informativt ljud, så står vi inför inget mindre än en sensationell debut!
EISA MOBIL AUDIOSPELARE 2020-2021 FiiO M11 Pro Den här portabla musikspelaren samlar bästa möjliga funktionalitet i ett högkvalitativt chassi med kantlös touchscreen-display. Formatstödet och lyssningsmöjligheterna är oanade – M11 Pro kan användas som både Bluetooth-mottagare och sändare, som USB-DAC och USB-audiospelare (med native DSD), eller spela direkt från sitt inbyggda minne (utbyggbart till 2 TB) eller streamingappar. En Samsung Exynos hexa-core SoC säkerställer sömlös musikhantering och intuitivt handhavande. Två AK4497EQ-DAC:ar med Velvet Sound-arkitektur stödjer högupplöst ljud upp till 32-bitar/384 kHz, plus MQA-dekodning. Spelarens tre hörlursuttag drivs av en kraftfull förstärkare med låg distorsion. Men hur blev det med den så viktiga ljudkvaliteten, hur bra låter de? Med ett enda ord: exceptionellt!
EISA MEST PRISVÄRDA GOLVHÖGTALARE 2020-2021 Focal Chora 826 Genom sin långtgående expertis vad gäller allt från elementtillverkning till slutmontering, har Focal lyckats ta fram en överkomlig golvhögtalare, som imponerar såväl vid snabba demonstrationer som i hemmet. En stor del av framgången, ligger i de nya bas-/mellanregisterelementen med den helt nyutvecklade slatefibern, som ger både snabbhet och djupare bas. Högtalarna har en ljudsignatur som verkligen inbjuder till fortsatt lyssnande, med såväl bas som tyngd, klarhet och lyster i diskantområdet. Chora 826 är lätta att installera och positionera och kommer fungera bra även med modest förstärkning och låta bra i nästan varje rum. Hur än man ser på det, så ger de här högtalarna massor av valuta för pengarna.
EISA MEST PRISVÄRDA DAC 2020-2021 iFi Audio ZEN DAC Tjusningen med iFi Audio ZEN DAC är lätt att förstå: med uppseendeväckande utseende, flexibilitet, solitt ingenjörsskap tillsammans med ett anmärkningsvärt moget ljud, är den här intstegs-DAC:en inget annat än ett veritabelt fynd. Den bevisar att skrivbords-hifi inte måste betyda den fattiga kusinen från landet jämfört med ”vanlig” hifi. Nej, det här är en dräpare, vare sig du använder den som DAC/hörlursförstärkare eller digitalt försteg. Köp den för att höja kvaliteten på ditt datorljud, rätt som det är kanske det är vid skrivbordet du lyssnar mest! Bäst av allt är att allt detta sker till ett mycket överkomligt pris – ZEN DAC ger fantastisk valuta för pengarna.
EISA HIGH-END FÖR-/SLUTSTEGSKOMBINATION 2020-2021 Michi P5/S5 Rotels high end-märke Michi är tillbaka, tre årtionden efter debuten. Michi P5-försteget och slutsteget S5 ger en välkommen tillförsel av tyngd, skala och helt naturlig musikåtergivning till high end-arenan. Med sitt coola svarta formspråk och överdådiga byggkvalitet, ger den här duon en vidsträckt palett av färdigheter, som omfattar i princip alla musikaliska genres. Michi handlar enbart om känslan och andan hos musiken, levererad på en helt och hållet mänsklig skala. Men förstärkarna är också flexibla, där försteget ger en hel rad digitala och analoga ingångar. Kvaliteten säkras genom en tålamodskrävande handgjord produktion, från de mest basala komponenterna och uppåt. Det här är en häpnadsväckande återkomst.
EISA MEST PRISVÄRDA STATIVHÖGTALARE 2020-2021 Monitor Audio Bronze 100 Monitor Audio har byggt upp ett ansenligt rykte för sina fantastiska små stativhögtalare. I fjol vann man en EISA-utmärkelse för Gold 100 och när man nu lanserar den sjätte generationen Bronze-högtalare, drar man så klart nytta av erfarenheterna från den senaste Gold-uppgraderingen. Bronze 100 är ett par pålitliga underhållare som hanterar alla slags musikaliska stilar. De har en fulländad kombination av bastyngd och fint utmejslad diskantåtergivning genom de in-house-utvecklade Ceramic-Coated Aluminium Magnesium-diskanterna (C-CAM) samt en räfflad reflexport för mjukare luftflöde. Den tidlösa designen och att de är så lätta att driva, gör dessa sofistikerade högtalare ännu svårare att motstå.
EISA HIGH-END INTEGRERAD FÖRSTÄRKARE 2020-2021 Musical Fidelity M8xi Musical Fidelity har alltid haft hiskeligt stora förstärkare i modellprogrammet, utifrån insikten att man aldrig kan ha för mycket effekt… Under nytt österrikiskt ägarskap och gemensamma resurser tillsammans med Pro-Ject Audio Systems, har man nu tagit fram M8xi. Den här praktpjäsen anges till 2x550W, en siffra den med lätthet överträffar genom den genomgående dual mono-konstruktionen. Här finns såväl analoga som digitala ingångar, men tro inte att det här bara är en stor bjässe till förstärkare: nej, den är nämligen också snabb och varsam och levererar musik med såväl taktfast snabbhet som noggrannhet, för att inte tala om överflödet av detaljinformation. Om du vill ha din förstärkare i en låda och överdådig prestanda, kan du sluta leta.
EISA SMART FÖRSTÄRKARE 2020-2021 NAD Masters M33 NAD vann den här kategorin även förra året med den kompakta Masters M10 – inte ”bara” en förstärkare utan också ett komplett ”addera bara högtalare” streamingsystem. I år har man övertygande utvecklat konceptet genom fullbreddsmaskinen Masters M33, som kombinerar högklassig klass D-förstärkare från Purifi Audio med eget streamingkunnande. Resultatet är en förstärkare bra nog för vem som helst, som kombinerar massiva kraftresurser med finstämd renhet och finess. Lägg till det en uppsjö av inkopplingsalternativ, streaming och DIRAC rumskorrektion, alltsamman presenterat på en stor touchdisplay. Helt klart en förstärkare för 2000-talets tredje årtionde.
EISA RIAA-STEG 2020-2021 Primare R15 Primares nätta RIAA-steg R15 är bara 35 cm brett och erbjuder två olika förstärkningar för både MM- och MC-pickuper, samt ytterligare finjusteringar av såväl resistans som kapacitans för perfekta förutsättningar för varje pickup. R15 är byggd med samma omsorg som företagets förstärkare och den lågbrusiga designen har den ärvt från flaggskeppet R35. Ljudet har Primares välkända signatur med en välavvägd balans mellan tyngd och substansiell detaljskärpa och upplösning. Det här är den perfekta bryggan mellan en högkvalitativ skivspelare och linjeingången på din förstärkare.
EISA MEST PRISVÄRDA SKIVSPELARE 2020-2021 Pro-Ject T1 Pro-Ject har tillverkat skivspelare i nära tre decennium nu, med starten i originalet Pro-Ject 1. Senare har man med bland annat Debut-modellerna, mer eller mindre på egen hand återskapat marknaden för instegsskivspelare. T1 är det senaste tillskottet i den andan – en komplett budgetspelare med excellent ljudkvalitet för pengarna. Samma spelare finns även med inbyggt RIAA-steg och Bluetooth-sändare. Med sin frästa plint, högprecisionslager, glastallrik och en nydesignad, obruten aluminiumarm, ger den ett härligt matigt och detaljerat framförande. Till och med Ortofon-pickupen OM 5E sitter förmonterad vid köpet, vilket gör det här till en helt komplett plug-n-play-upplevelse.
EISA AUDIOTILLBEHÖR 2020-2021 Pro-Ject VC-E Efter att ha drivit på vinylens revival med sina excellenta och mycket prisvärda skivspelare, vänder Pro-Ject nu blicken mot din kära skivsamling, genom den kompakta skivtvätten VC-E. Den är inte enbart liten, utan också överkomlig till pris och snabb: med en hastighet på hela 30 RPM blir skivan rengjord på bara ett par rotationer. Pro-Ject menar att ett varv i varje riktning faktiskt räcker, medan pucken håller etiketten torr och armen effektivt rengör ytan. Resultatet? Mindre knaster, mindre slitage på nål och skivor och ännu bättre ljud från dina favorit-LP-skivor.
EISA HÖGTALARE 2020-2021 SVS Prime Pinnacle På toppen av SVS Prime-serie, hittar vi den här klassiskt designade golvhögtalaren, med en nästan återhållen design och konstruktion, som likväl levererar ett klart och tillfredställande ljud, inte minst tack vare de trefaldiga 16,5-centimetersbasarna och de bakåtriktade reflexportarna. Basarna kommer från företagets bästa högtalare Ultra Tower, vilket säkerställer att rytmiskt driven musik alltid återges på bästa sätt, samtidigt som mellanregister och diskant återges både krispigt och trevligt. I praktiken är Prime Pinnacle allsidiga nog att passa i alla rum, förutom de allra minsta. Är du ute efter ett varmt och fullödigt ljud, kommer de här högtalarna skänka lyster till ditt hifi-system.
EISA TRÅDLÖSA HÖGTALARE 2020-2021 System Audio legend 5 silverback Danska System Audio har gått väldigt logiskt tillväga när man utvecklade legend 5 silverback-högtalarna: de är aktiva, med dedikerad förstärkning till varje element och blir trådlösa genom att addera en Stereo Hub eller tredjepartssändare. Överföringen sker genom den etablerade WISA-tekniken för att undvika störningar, med upplösning upp till hela 24 bitar/192 kHz. Systemet kan kopplas till ett vitt spektrum av källor, exempelvis digitalt via en dator eller till TV:n. Det finns också flera olika streamingalternativ, från DLNA/UPnP till Google Cast, AirPlay och Bluetooth. Det här är en snygg och elegant, välljudande och trådlös högtalarlösning.
EISA SKIVSPELARE 2020-2021 Thorens TD 1601 Thorens-namnet har varit synonymt med skivspelare i nästan 120 år, men även om TD 1601 ser ut som en klassisk skivspelare från förr, är allt nytt under skalet. Den återvänder förvisso till subchassilösningen genom tre spiralfjädrar, precis som på TD150 på 1960-talet, men lägger till företagets allra senaste avkopplade synkronmotor för minsta möjliga hastighetsvariation, men också en armlyft och stopp vid skivans slut, för lättsam vinylavspelning. En helt manuell version av spelaren finns också, med namnet TD 1600. Allt detta plus balanserade XLR-kontakter för ännu mindre störningar, vid sidan av de sedvanliga RCA-kontakterna, ger oss en skivspelare som tar det bästa från Thorens långa arv, hög ljudkvalitet och lättsam användning.
EISA DIGITAL KÄLLA 2020-2021 Volumio Primo Den här till synes oansenliga lilla svarta lådan, är i själva verket en mycket överkomlig lösning för alla dina streamingbehov! För inte bara spelar den upp din NAS- eller datorlagrade musiksamling, utan bjuder på en hel rad olika molnbaserade musiktjänster. Den sköts enkelt endera via webgränssnitt eller app och genom on-screen-manövrering via HDMI-kontakten. Här finns digitala utgångar för att kopplas till vilken DAC som helst samtidigt som den spelar musik även genom USB-lagring. Primo hanterar format hela vägen upp till DSD och grundläggande koppling sker endera trådat eller med wi-fi. Det här lilla underverket är det perfekta startskottet för dina streamingäventyr.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår