Nyhet

Uppgraderar A11 och CD11

Det är mycket från Rotel just nu, som under hösten också släpper Ken Ishiwata-uppgraderade Tribute-modeller av populära A11 och CD11.

Efter att Ken Ishiwata slutat hos Marantz, togs kontakter mellan honom och japanska Rotel. Ken kände till märket sedan lång tid och man bestämde sig för att jobba med och förbättra produkter med relativt små prislappar. Det blev den storsäljande förstärkaren A11 och CD-spelaren CD11, som Ken tillsammans med Rotels ingenjörer började jobba tillsammans med för att bättra.

Arbetet inleddes i september 2019 och var nästan färdigt när Ken plötsligt gick bort senare under hösten 2019. Tillsammans med Kens barn bestämde man sig för att slutföra projektet, och de sista bitarna översågs av Kens gamle vän och samarbetspartner Karl-Heinz Fink.

Arbetet har nu resulterat i Tribute-editioner av de båda produkterna, där man mestadels valt att byta ut och förina kondensatorer men också förbättrad dämpning av lådorna, vilket inte minst gäller förbättrad avkoppling av CD-spelaren CD11 Tribute, som också fått sig en DAC-översyn.

Funktioner och generella specar är identiska med ursprungsmodellerna. Vi gissar att priserna kommer ligga runt en tusenlapp över priserna på de "normala" modellerna, i dagsläget kostar 6.990 kr (A11) och 5.390 kronor (CD11). Möjligen skulle man kunna tänka att CD11 Tribute drar iväg lite mer, eftersom den varkar ha fått en något grundligare översyn jämfört med A11 Tribute.

Produkterna börjar skeppas i september, men med tanke på båtfrakten så kommer de nog inte ut i den svenska handeln förrän november. Vi håller tummarna för en testduo ett tag innan dess!

Rotel A11 och CD11 Tribute.
Ken Ishiwata

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår