Nyheter Hifimusik #10 2020

Nocs NS1100 AIR

Personligt ljud och high-techelement.

Det har varit tyst ett tag, men nu är svenska hörlursspecialisten Nocs tillbaka med en hyperavancerad in-earlur. Nocs NS1100 AIR är trådlös, bullerdämpande, touch- och appstyrd  och använder yttre och inre mikro-mikrofoner (MEMS). Man har lagt mycket stor vikt på ljudet och använder därför dynamiska elementen med 9.3-millimeters membran av supermaterialet grafen. Det är samma hi-techmaterial som används av lyxtillverkaren Magico. Luren använder senaster Bluetooth 5.0 och kan spela upp 24-bits/192 kHz-signal.
Den har också en DSP-funktion som bland annat innehåller ett avancerat 3-stegssystem som analyserar bärarens hörsel, sedan gör en frekvenskompensering och därefter skapar en personlig ljudkalibrering och adaptiv bullerdämpning. Luren ger 9 timmars lyssning på en laddning och har upp till 30 timmars stand-by. 

www.nocs.se

Den inre uppbyggnaden med den lilla fyrkantiga inre MEMS-mikrofonen, 9.2 mm:s grafenelementet, det cylindriska litium-ion 50mAh-batteriet monterat på BT/DSP-kretsen från Airoha. Bakom den sitter det yttre MEMS-mikrofonen.
App med 3-stegssystemet för personlig ljudanpassning

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår