Nyhet

B&O vinylspelare

95 B&O-entusiaster kan bli lyckliga ägare av en renoverad och numrerad Beogram 4000c. Men smakar det så kostar det...

Annons:

Och ja, priset det avslöjas långt ner i den pressrelease Bang & Olufsen skickade ut idag. Räkna med att 10.000 euro översätts till dryga 100.000 svenska kronor...

Originalspelaren introducerades i början av 70-talet och var B&O:s första av en rad spelare med tangential tonarm. Beogram 4000c Recreated Limitid Edition är den första av en serie produkter som kommer återköpas, fixas till och ånyo säljas, för att påvisa den tidlösa designen såväl som funktionen och höga kvaliteten på bolagets produkter.

I fallet med Beogram 4000c togs 95 spelare hem till Struer i Danmark, till samma fabriksgolv där de först producerades för nära 50 år sedan. På plats har de monterets ner och rengjorts och alla de delar som behövts bytas ut, har bytts ut, vilket kan vara allt från lager till drivremmar. De har sedan testats och fintunats för att möta upp de ljud- och kvalitetskrav man idag ställer på produkterna man säljer.

Och det är klart, med en prislapp på dryga 100.000 kronor, hoppas man nog att det mesta funkar som det ska!

 

 

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår