Nyheter

Ny unik ljudabsorbent

En mångårig KEF-klassiker har blivit radikalt förbättrad!

De ser på pricken ut som LS50 med samma läckert välvda låda, men där slutar likheterna för KEF LS50 Meta har inte bara ett nytt, omarbetat 12:e generationens Uni-Q-element delat vid 2.1kHz, ny intern stagning och ny basreflexlösning. Men den verkligt stora nyheten är ett nytt unikt sätt att absorbera elementets bakåtstrålning. Tekniken kallas Metamaterial Absorbtion Technology och bygger på en liten, 11 millimeter tjock platta med ett invecklat akustiskt labyrintmönster som trots sina minimala dimensioner absorberar 99% av allt bakåtrikta ljud från 620Hz och uppåt, men utan dynamisk kompression. Ja ni läste rätt och det här är första gången som den här tekniken som från början tagits fram för att dämpa buller från industrifläktar, används i hifisammanhang. Den nya högtalarmodellen har betydligt högre upplösning än tidgare och 40% linjärare frekvensgång och i mellanregistret har man lyckats få ner distorsionen till 0.07% THD vid 90dBs ljudtryck. Modellen som finns i fyra färger kostar runt 15.000 kronor paret.

Den platta ljudlabyrinten består av ett 30-tal olika långa, absorberande rör. Plattan som bara är 11 millimeter tjock är placerad i en konisk öppning bakom koaxialelementets mittplacerade diskant och absorberar allt ljud över 620Hz.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår