Nyheter Hifimusik #11 2020

Fullspäckad hörlurs-DAC!

iFi Audio har trollat fram ännu ett liten digital värsting.

Engelska iFi Audio ligger sannerligen inte på latsidan och nyligen kom ännu en hörlurs-DAC i mellanklass.  NEO iDSD som den heter, är rakt igenom balanserad och kan fungera som digitalt försteg. Den är byggd kring en MQA-kapabel omvandlare som klara både 32-bits/768 kHz PCM och åttafaldig DSD (DSD512). Klockstyrningen är en högprecisions femto-oscillator och hjärtat är en 16-kärnors mikroprocessor med hela 2000 MIPS hastighet och extremt låg fördröjning (latency). Som standrad har omvandlaren uppsampling och tidsptimerat så kallat Gibbs transientfilter.
Analogdelen är helt dualmono och signerad ingen mindre än den amerikanske förstärkargurun John Curl tillsammans med iFis eget team med Thorsten Loesch i spetsen. NEO iDSD har tre digitalingångar plus BT 5.0 och som försteg ett par RCA och ett par XLR-utgången. Den balanserade hörlursförstärkare kan ge 1 W i 32 ohm.
En extra detalj är att NEO tar alla HD-format av Bluetooth inklusive 24/96-format som Sony LDAC och HWAs LHCD. NEO kommer dessutom ihåg sju parade BT-enheter så att man lätt kan växla mellan olika källor. Priset ligger på 8.000 kronor.
www.transientdesign.se

 

iFi Audio NEO iDSD 

Volymstyrningen hos NEO iDSD bygger på en processorstyrd resistorstege.
NEo iDSD har både koaxial, optiks och USB-ingång. Längt till höger syns kontakten för BT-antenn, till vänster syns de balanserad och obalanserad analogutgång.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår