Nyhet

Trimmad!

Nu kommer Moonriver Audios succéförstärkare i förfinat utförande.

Svenska Moonriver Audio har gjort stor succé med den retrosnygga förstärkaren Model 404, som vi på Hifi & Musik topptestade i nr. 11/2019. Nu kommer den i Reference-utförande.

Det handlar i grunden om samma förstärkare, samma låda och samma effekt, men med förfinat innanmäte, där inte minst nätdelarna har fått dubblerad kapacitet, trots att effekten förblir densamma, med bland annat högre dämpfaktor som resultat. Högtalarterminalerna har uppgraderats till WBT NextGen och chassiet har bättre resonansdämpning på insidan. Priset på den förfinande Reference-modellen hamnar på 45.000 kronor. Test är på gång i Hifi & Musik nr 1-2/2021, som kommer ut i slutet av januari.

Samtidigt har Moonriver uppgradreat och förfinat RIAA-stegen som kan köpas till som tillval, till såväl den vanliga 404:an som referensmodellen. Dessa kostar numer 3.600 kronor för MM-pickuper och 5.400 kronor för MC.

Liksom många andra har även Moonriver drabbats av branden hos japanska AKM, då den tidigare tillgängliga USB-DAC:en byggde på ett AKM-chip. Denna möjlighet finns därmed inte längre.

Den vanliga Model 404 kostar idag 33.000 kronor.

Moonriver 404 Reference - utseende som standardmodellen, men med förbättrad nätdel och lite annat smått och gott.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår