Nyheter Hifimusik #12 2020

Ädelt hantverk!

Österrikiska högtalarspecialisten Trenner & Friedl tar inga genvägar.

Sparsmakade Trenner & Friedl har gjort sig kända för sina minimalistiska, relativt lättdrivna och utsökt hantverksbyggda högtalare som ofta har bredbands- eller koaxialelement. Men har ibland också gått mot det mer överdådiga hållet som med den moduluppbyggda 3-vägaren Duke, en stadig pjäs på 136 kilo som förutom dubbla 12-tummare har uppåtriktad diskat i diamant riktad mot en stor, spektakulär spridningslins av Swarovsky-kristall för att skapa 360-graders horisontell spridning. Nyligen kom Pharoah, en 1-meters, 36-kilos golvmodell med 10-tummare i specialimpregnerat papper och en mittmonterad 1-tums titandiskant. Det påkostade filtret har foliespolar och silver/oljekondensatorer från Mundorf och kablaget kommer från Cardas.
I samband med fjolårets 25-årsjubileum i tog Adreas Friedl, firmans ena hälft, tillsammans med mästerurmakaren Alexander Shorokhoff fram T&F Uhr. Inte en reklamklocka vilken som helst alltså utan en mästerligt handgjort mekaniskt armbandsur i den högre divisionen. 

Märkets svenska importär är Lasses HiFi i Falun

Trenner & Friedl "Pharoah" 

 


Spridningslins i kristall för att ge den uppåtriktad diskanten 360-graders horisontell spridning.
T&F Duke- en stadig, moduluppbyggd pjäs på 136 kg med dubbla 12-tummare, 8-tums mellanregister, kompressionshorn och 360-graders superdiskant i toppen.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår