Nyheter Hifimusik #1-2 2021

Haute Fidélité Français

Förr var det högtalare, nu kommer läcker vintage-elektronik.

Legendariska högtalarspecialisten Supravox startade redan 1956 och då främst som underleverantör av element till en mängd främst franska radio och TV-tillverkare men också studios. Ja, så pass att nästan hela produktionen gick till andra märken. Märket blev också en plantskola för en rad andra franska märken och i slutet av 60-talet började man också tillverka kompletta högtalare och då inte minst lättdrivna bredbandsmodeller. Det fortsatte man med in på 1990-talet då man fick en nystart i mindre skala genonm ett ägarskifte som drog i gång en närmast hantverksmässig produktion av avancerade element och inte minst för proffsbruk. På senare år har man också tagit fram en serie mycket lättdrivna hifihögtalare och nyligen kom man med en hififörstärkare: Supravox Vouvray. Det handlar om en 70-watts integrerad rörhybrid med duo-trioder (12AU7) på ingången och bipolära transistorer i effektsteget. Förstärkaren som har både grammofoningång (MM) och hörlursuttag konstar runt 3.700 Euro.

Supravox 380 GMF PRO, en ny 15-tums bas med verkningsgrad på hela 99 dB.
245 Heritage - ett bas-/mellanregister-element med exponentiellt pappersmembran och känslighet på över 100dB. Elementet är inspirerat av firmans legendariska 60- och 1970-talskonstruktioner.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår