Nyheter Hifimusik #6 2021

Supertrimmad MM!

Vertere kommer med en MM-pickup utöver det vanliga.

Annons:

Pickuper med rörlig magnet (MM) kommer så gott som alltid i suggan av modeller med rörlig spole (MC) när det blivit dags att uppgradera sin enklare MM-pickup.
Det vill Vertere och grundaren Touraj Moghaddam ändra på med nya läckra Sabre, en exceptionellt solid MM-modell urfräst ur ett aluminiumblock och optimerad för Veteres armar DG-1 och SG-1 MkII. Sabre har en unik 4-punks fixering av generatorsystemet och just den här precicionsmonteringen med fyra skruvar tog Touraj fram redan 1987 för sin första pickup Shiraz. Modellen som fortfarande finns i Tourjas gamla firma Roksans sortiment är en radikalt omgjord EMT-modell och en teknik som EMT själva senare också började använda. Sabre som lämnar 4.0 mV och har aluminiumarm med mikroelliptisk diamantnål, blir Veteres tredje pickup och hamnar mellan lyxiga MC-modellen Mystic och den billigare MM-modellen Magneto. Precis som hos den dyra modellen har Sabre en 3-punktskoppling till tonarmasskalet för maximal stabilitet.
Pris runt 11.000 kronor.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår