Nyheter Hifimusik #6 2021

Äntligen!

Naims första skivspelare, men inte första tonarm.

Annons:

Efter att Naim Audio slutade tillverka sin ikoniska tonarm ARO (faktiskt specialdesignad för Linn Troika) år 2010 var det nog ingen som trodde att man skulle satsa på vinyl igen. Allra minst en egen skivspelare. Men det har man i hemlighet gjort och lagom till sommarsolståndet kommer nu Solstice Special Edition, ett spelarsystem i extremklass med remdriven 25-kilos skivspelare med tung, enormt överdimensionerad och magnetlagrad tallrik, en modern kolfibervariant av tonarmen ARO, en egenutvecklad MC-pickup och förstås matchande separat grammfonsteg och nätdel. Spelarsystemet kommer att tillverkas i begränsad upplaga om 500 enheter.

Naim Audio 

 


Naim Equinox - lågnivås MC-pickup i aluminiumhus och 3-punkts tonarmsmontering.
På baksidan sitter firmans karaktäristiska multikontakt för den separata strömförsörjningen.
Grammofonsteget har MM-/MC-förstärkning och mängder av justeringar för både resistans och kapacitans. RCA på ingången men både RCA och DIN på utgången.
Naim ARO - 1-punktslagrade tonarm som kom 1989. Ofta monterad på Linn LP12 och dessutom specialanpassad för Linns MC-pickup Troika.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår