Nyhet

EISA Awards 2021-2022

Nu är det äntligen dags att presentera alla hifi-vinnare av EISA Awards 2021-2022.

Annons:

Ja, här nedan hittar du alla vinnare av de hett eftertraktade EISA Awards 2021-2022 inom hifi-kategorin. EISA är sedan några år en fullt ut internationell organisation, som förtum stora delar av Europa, har medlemmar i USA, Kanada, Australien, Japan, Indien och Hongkong/Kina.

Varje är testar vi hundratals, ja tusentals produkter för att slutligen utse vinnare inom sex olika katerorier inom ljud och bild: Hi-Fi där vi från Hifi & Musik bidrar; Hemmabio ljud och Hemmabio bild där vår systertidning HemmaBio är med och bestämmer; Foto där svenska Fotosidan är med samt sist men inte minst Mobile samt billjud- och bild, som båda för tillfället saknar svensk representation, men där vi på Hifi & Musik varit med och hjälpt till med två av ljudpristagarna i Mobile-kategorin (men också HemmaBio).

Hela listan med alla EISA-pristagare hittar du precis här bredvid på hemsidan. Hemmabio-vinnarna går du till hemmabiotidningen.se för att hitta igen. För att läsa mer om EISA, årets och tidigare års pristagare, är det eisa.eu som gäller.

Håll till godo!

EISA DIGITAL MUSIKSPELARE 2021-2022 Bluesound NODE Bluesounds trådlösa multirumssystem var revolutionerande när det först dök upp, BluOS-plattformen designad för att spela musik hela vägen upp till hi-res och en stadig process av förbättringar och utveckling allt sedan dess. Den senaste versionen av bolagets NODE-spelare är ett enkelt sätt att uppgradera ditt hifi-system med trådlös multirumsfunktionalitet, med Wi-Fi, Ethernet, Apple AirPlay 2, aptX HD Bluetooth och USB-A för att komma åt strömmande musiktjänster, internetradio och ditt egna musikbibliotek. Nya NODE har dessutom fått en HDMI ARC-kontakt för att ansluta till TV och spelsystem. Alltsamman kontrollerat av den intuitiva BluOS-appen eller via populära röstassistenter.
EISA DAC 2021-2022 Cambridge Audio DacMagic 200M Cambridge Audio har gjort DAC:ar alltsedan 1994, och rutinen kommer verkligen fram hos 200M, det senaste tillskottet i DacMagic-serien. Den lever verkligen upp till de lysande föregångarnas rykte, med en attraktiv kombination av solid byggkvalitet, enkelt handhavande och prestanda. Plus stöd för en bred flora av filformat, hela vägen upp till 24 bitar/768 kHz och DSD512 (åtminstone via USB). Den är lätt att använda, men är inte enbart en excellent skrivbords-DAC som driver hörlurar med den äran, utan kan röra upp stormar i ditt huvudsystem, med sitt krispigt belönande och uttryckligen detaljerade ljud.
EISA NÄTVERKSFÖRSTÄRKARE 2021-2022 Cambridge Audio EVO 150 Kompakt, smart och kapabel att driva även krävande högtalare för att leverera rumsfyllande ljud – oavsett om det är från din telefon, dator eller strömmande tjänst – är EVO 150 så mycket ljudsystem som många användare någonsin kommer vilja ha eller behöva. Den har helt klart stil och klass, samt häpnadsväckande flexibilitet som inkluderar balanserade ingångar och ett grammofonsteg, men mest av allt imponerar ändå den enkla installationen och handhavandet för att nå hisnande prestanda. Cambridges ingenjörer har tänkt på allt, från hur EVO 150 guidar dig genom installationen till den superba StreamMagic-appen för dagligt användande. Det här är ett system med klassledande ljudkvalitet som hela familjen kan använda.
EISA HI-FI ACCESSOAR 2021-2022 Ferrum Hypsos Ström är allt – det är tanken bakom Hypsos, en massivt flexibel DC-nätdel från det polska märket Ferrum, framtagen för att ersätta alla de där små väggbulorna som så ofta följer med hifi-utrustningen vi köper. Den erbjuder ren DC-matning från 5 upp till 30 volt och kommer förinställd med parametrarna hos över 100 populära produkter. Eller så ställer du in allting själv, inklusive finjustering för att hitta strömmatningens ”sweet spot”! Den ger en kraftfull uppgradering till en hel rad olika produkter, inte minst USB-DAC:ar och hörlursförstärkare och ger typiskt sett en mer lättflytande och mjukare återgivning av musiken. Och ja, ström!
EISA HEADPHONES 2021-2022 Focal Clear Mg Focal Clear var redan ett par fantastiska hörlurar, men med den nya Mg-versionen, har man höjt ribban ytterligare. Bland förbättringarna märks ett nytt, rent magnesiumelement (därav namnet), förbättrad resonanskontroll inuti de öppna kåporna och vinkeln på elementen med hänsyn till användarens öron. Resultatet är en hörlur som behåller originalets öppna ljud, men med bättre fart, renhet och precision. Den avslöjar till och med mer detaljer i musiken och skapar en påtagligt verklighetstrogen upplevelse av akustisk rymd framför dig – inte som brukligt med hörlurar, inkapslad inuti ditt huvud.
EISA RIAA-STEG 2021-2022 Hegel V10 Hegel har inte stressat med att ta fram ett dedikerat RIAA-steg till sina allmänt erkända serier av förstärkare, men det har helt klart varit mödan värt att vänta på. V10 är framtagen för att paras med ett brett fält av MC- och MM-pickuper. Till sin hjälp har den mycket flexibla inställningar för last, förstärkning och subsoniskt filter, som nås genom en fullödig uppsättning DIP-switchar. Den eleganta med funktionella norska designen motsäger nästan omfattningen hos det här vinylälskande försteget. Det är med andra ord mödan värt att ringa in de optimala inställningarna och upptäcka ett ljud som är både mjukt och härligt insiktsfullt och uppenbart klangmatchat för att passa ihop med Hegels övriga elektronik på bästa sätt.
EISA HIGH-END MUSIKSPELARE 2021-2022 HiFi Rose RS150 Det är svårt att inte skaffa sig förutfattade meningar om RS150 bara genom hur den ser ut, med den höga byggkvaliteten och den grafikfyllda, breda touchdisplayen. Men det står snart klart att här finns betydligt mer än det som först möter ögat. Det här är en skicklig – och extremt flexibel – spelar-DAC som spelar allt från Bluetooth till högupplöst material. Du kan till och med installera SSD-diskar för att göra den till ett komplett musikbibliotek och spelare i ett och samma paket. Ljudet imponerar inte desto mindre, med högsta poäng för fyllighet och detaljer som bidrar till en mycket mogen presentation. Det här är en verkligen imponerande debut från det koreanska märket.
EISA HI-FI SUBWOOFER 2021-2022 KEF KC62 Vid sällsynta tillfällen, är det svårt att få ihop bilden av utrustningen du har framför dig med ljudet du hör. Ta som exempel den häpnadsväckande subwoofern KEF KC62, som mäter bara 25 cm per sida och utrustad med element inte större än 16,5 cm i diameter. Trots det levererar den här fantastiska högtalaren massiv, snabb och strikt kontrollerad bas ner till underjordiska djup. KC62 är så liten att den kan gömmas undan nästan var som helst, men prestandan har uteslutande uppnåtts genom smart design – de motsatt riktade elementen använder sig av samma magnet och Uni-Core Force Cancelling, med 500W i effekt till varje element, under strikt DSP-kontroll. Vill du ha ännu roligare? Prova två stycken!
EISA STATIVHÖGTALARE 2021-2022 KEF LS50 Meta Originalet, den EISA-vinnande LS50-högtalaren, var vitt och brett erkänd, men här har KEF:s ingenjörer tagit flera steg framåt. Detta genom flertaliga förbättringar på detaljnivå, inklusive användandet av Metamaterial Absorption Technology, för att ytterligare kontrollera oönskade resonanser från elementen. Det kan tyckas vara en ack så liten uppgradering, men resultatet är en storartad, kompakt högtalare kapabel att presentera en enorm ljudbild, generös bas och fantastisk stereoskärpa. En redan imponerande högtalare har transformerats till något helt unikt, och till det här priset, den allra bästa. Om utrymmet är tight – eller inte – är det här högtalarna att satsa på. Det slående attraktiva utseendet spär bara på habegäret.
EISA TRÅDLÖSA STATIVHÖGTALARE 2021-2022 KEF LS50 Wireless II Utvecklad från den ursprungliga LS50W och med samma Metamaterial Absorption Technology som återfinns i LS50 Meta-modellen, är det här så mycket mer än ”bara ett par högtalare”. Det är faktiskt ett komplett, trådlöst hifi-system, med förmågan att spela musik från portabla enheter, lokal nätverslagring och strömmande tjänster. Allt under kontrollen av en smart utformad styr-app. Setup och konfiguration är lätt, vilket betyder att du spelar musik inom ett par minuter, samtidigt som KEF:s Uni-Q-element och massor av intern effekt ger ett såväl fokuserat som involverande ljud som går långt bortom förväntningarna på ett par så här små högtalare. De hanterar högupplöst musik eller Bluetooth direkt från din telefon, ser fantastiska ut vare sig de placeras på en bänk eller dedikerade stativ – och ger förstås den där fantastiska hifi-känslan utan ”onödiga lådor”.
EISA STEREOSYSTEM 2021-2022 Marantz Model 30/SACD 30n Marantz 30-serie har en ny stil, influerad av designklassiker från bolagets ärorika historia, kombinerat med helt moderna möjligheter på insidan. Model 30-förstärkaren och den matchande spelaren SACD 30n utgör en triumf för bolaget: förstärkaren håller det rent och enkelt och koncentrerar sig enbart på renast möjliga signalbehandling medans SACD/CD/nätverksspelaren bidrar med en hel värld av musikaliska möjligheter till festen – från skivor till strömning och mer. Marantz själva beskriver kombinationen som ”Modern Musical Luxury”, och med dess mix av rikt, kraftfullt ljud, funktioner och underbar byggkvalitet, lever systemet verkligen upp till löftet.
EISA GOLVHÖGTALARE 2021-2022 Monitor Audio Silver 500 7G Den sjunde generationen av Monitor Audios Silver-serie innehåller en hel rad av akustiska innovationer, som alla finns på plats hos seriens magnifika, golvstående flaggskepp – Silver 500 7G. Den klassiska metallkeramiska C-CAM-diskanten har ny magnet och ett nytt hölje för ännu renare och klarare återgivning av de höga tonerna. Mellanregister- och baselementen RST II har utrustats med förbättrad keramisk beläggning för ännu styvare koner. Lägg till det ett raffinerat delningsfilter och ett vackert utfördt kabinett, till vilket elementen är fixerade med genomgående bultar, så har du en högtalare som är lika hemtam med den finaste detaljhanteringen som att förmedla en massivt kraftfull presentation av musiken.
EISA EFFEKTFÖRSTÄRKARE 2021-2022 NAD C 298 NAD startade en gång i tiden med att göra förstärkare och har idag forskat om och utvecklat förstärkartekniken under nära på ett halvt århundrade. Allt detta märks hos det utseendemässigt anspråkslösa slutsteget C 298, utvecklat för användning i konventionella hifi- och hemmabiosystem men också custom installation. Den har såväl vanliga som balanserade ingångar för bästa flexibilitet, omkopplingsbar signalsensor för fjärrstyrning, men framför allt energisnål Purifi Eigentakt-förstärkarteknik, som innebär att den kan driva i princip vilka högtalare som helst med lätthet. Ljudet är spektakulärt, dessutom uppgraderingsbart – ställ om till monoläget och plötsligt har du ett monoblock på dryga 600W.
EISA HÖRLURSLÖSNING 2021-2022 Naim Uniti Atom Headphone Edition Med ett öga på den helt uppenbart ostoppbara vågen av hörlurslyssning, tog Naim fram den här versionen av sin instegslösning Uniti Atom, dedikerad för hörlursanvändning. Med förstärkarteknik delvis hämtad från bolagets flaggskepp Statement, kombinerar Uniti Atom Headphone Edition ett brett fält av nätverks- och strömmande musik-möjligheter med såväl balanserade som vanliga hörlursuttag och kan dessutom användas som ett nätverksförsteg kopplat till ett slutsteg eller ett par aktiva högtalare. Hur du än väljer att använda den, spelar Uniti Atom HE musiken med auktoritet och engagemang, som verkligen kommer ta fram det bästa ur de produkter du väljer att ansluta den till.
EISA PICK-UP 2021-2022 Ortofon 2M Black LVB 250 Den senaste versionen av Ortofons långlivade Moving Magnet-serie 2M firar att det är 250 år sedan Bethooven föddes, komplett med en bild av kompositören på sidan av pickup-huset. Ljudet passar som hand i handske, med en silkeslen och sofistikerade presentation, inte minst passande klassiskt, jazz och akustisk musik överlag. Förfinad och sammansatt, använder den sig av en version nål och nålarmsrör från bolagets MC-pickup Cadenza Black. Detta tillsammans med en ny upphängning, bidrar samfällt till en granitfast stereobild med fantastiskt fokus och djup tillsammans med en behaglig och frodig återgivning av stråkar och andra typer av akustiska instrument.
EISA MEST PRISVÄRDA SKIVSPELARE 2021-2022 Pro-Ject Debut PRO Den lanserades för att fira bolagets 30-årsjubileum och den här mycket förfinade versionen av Pro-Jects instegsspelare har verkligen fått en hel rad förbättringar – inte minst en helt ny, obruten aluminium/kolfiberarm. Skivtallriken är mer väldämpad och icke-magnetisk samtidigt som såväl arm som motor fått förbättrad isolering och spelaren numer kommer med en förmonterad Pick it Pro-pickup för maximal plug’n’play. Beskriven som ”det ultimata uttrycket för Debut-konceptet”, låter den självsäker och involverande. Den vinner sannerligen på knock-out och är den obestridliga kungen bland instegsspelare.
EISA INTEGRERADE FÖRSTÄRKARE 2021-2022 Rotel Michi X3 Det här må vara den mer överkomliga av de två integrerade förstärkarna i Rotels Michi-serie, men det är helt klart uppställningens riktiga mittpunkt. Detta eftersom den kombinerar massiv effekt som driver alla högtalare med snabbhet, värme samt förmågan att växla mellan pålkransdriv och skir detaljhantering när så behövs. Det råder sannerligen ingen brist på effekt hos X3, men förstärkaren bär den massiva kraften med lätthet och spelar framför allt snabbt, detaljerat och snyggt kontrollerat med desto mer givande slutresultat. Lägg till det flexibiliteten, byggkvaliteten och bara uppenbarelsen av X3 och du har en förstärkare som kan ta sig an alla super-integrerade förstärkare på marknaden och lämna de flesta av dem på efterkälken.
EISA MEST PRISVÄRDA HÖRLURAR 2021-2022 Sennheiser HD 560 S Sennheiser har sedan länge haft en avundsvärd position på ljudmarknaden, med allt från excellenta hörlurar till sin roll som leverantör av högklassiga mikrofoner, för såväl studioinspelningar som liveuppträdanden. I HD 560 S kommer all denna kunskap till användning, som resulterat i en design som ger ett vidöppet ljud med fantastisk detaljskärpa och snabb, ren bas. Lägg till det en helt realistisk upplevelse av den verkliga ljudbilden. I de nya elementen har man använt en polymerblandning för bästa linjäritet och luftig diskant, medans de vinklade membranen kombinerade med den öppna principen ger en verklig känsla av närvaro.
EISA TRÅDLÖSA GOLVHÖGTALARE 2021-2022 System Audio Legend 40.2 Silverback System Audios eleganta, aktiva högtalare är inte bara nätt, utan också fullproppad med teknologi som tillåter användaren att uppnå perfekt ljud och tweaka fram egna preferenser. Tillsammans med trådlösa Stereo Hub (frivilligt tillbehör) kan du genom manuell eller automatisk equalizer anpassa högtalarna till ditt rum. System Audio erbjuder ett generöst smorgåsbord av DSP-funktioner, inklusive nerladdningsbara ”RAM Tweaks” för att ytterligare förfina den tonala balansen. Med detta sagt, är det ändå dessa aktiva högtalares överväldigande ljud som imponerar allra mest, med högsta poäng för upplösning, baskraft och ett fint grepp om den musikaliska rytmen.
EISA HIGH-END HÖRLURAR 2021-2022 T+A Solitaire P-SE T+A gjorde en ambitiös entré på hörlursmarknaden och siktade direkt mot toppen med dess Solitaire P-modell och matchande hörlursförstärkare HA200. P-SE är lite mer överkomlig än originaldesignen, tack vare några förenklingar av de magnetostatiska elementen och dess motorsystem, men tro inget annat: det här är fortfarande en high-end-lösning som inte behöver skämmas för sig, som kan ge en vidöppen presentation av musiken med bibehållen tyngd, fyllighet och kraft. Men framför allt imponerar de med sin fantastiska homogenitet, i allt från att uppvisa vikten av en kontrabas till de allra skiraste detaljer i diskanten, som sammantaget ger en mycket spännande lyssningsupplevelse.
EISA HIGH-END SKIVSPELARE 2021-2022 Thorens TD 124 DD Tillverkningen må ha upphört för mer än ett halvt århundrade sedan, men Thorens TD 124-skivspelare behåller sin legendariska status och är fortfarande mycket eftersökt. Trots att den senaste versionen i mångt och mycket liknar originalet, visar ”DD” i modellbeteckningen att det handlar om en direktdriven design, komplett med en flexibel tonarm för att komplettera retro-looken, inte minst tillsammans med SPU 124-pickupen. Här finns till och med en adapter för storhåliga 7-tumssinglar! Alldeles oavsett vad du spelar på TD 124 DD så kommer den glädja dig med sin fart, slagkraft och tyngd. Den må se retro ut, men ljudet är sannerligen inte daterat.
EISA HIGH-END HÖGTALARE 2021-2022 Wilson Audio SabrinaX Wilson Audios Sabrina var sedan länge etablerad som en remarkabelt kompakt high end-högtalare, men för den nya X-modellen har bolaget gjort några avgörande förbättringar för att ytterligare höga prestandan. Dessa börjar med de vackra kabinetten, som nu görs i bolagets så döda X-material, som högtalarna också tagit sitt namn från, och som kan fås i ett urval av olika WilsonGloss-färger. Diskanten som hämtats från bolagets flaggskeppsmodeller, ger mer detaljer och luftighet. Mellanregistret kommer visserligen från original-Sabrina, men det nya baselementet ger fastare och snabbare basåtergivning. Resultatet? En ännu större ljudbild och djupare bas som ger massiv storskalighet med luftig atmosfär – oavsett vad du spelar.
Kombinerat pris med Home Theater Expert Group EISA KOMKPAKT SUBWOOFER 2021-2022 SVS 3000 Micro Andra modeller i SVS:s 3000-serie har ett enda, stort element i en sluten eller portad låda. Här har den amerikanska basspecialisten dock gått ifrån dessa principer, när man släpper en konstruktion med dubbla, aktiva 8-tummare. Elementen är i aluminium, och den stabila lådan är mindre än 30 cm på alla ledder. 3000 Micro kan därför användas på ett diskret sätt i hemmabiosystem och vardagsrum, samtidigt som den fortfarande levererar prestanda som SVS-fans kommer att uppskatta. Den inbyggda 800W Sledge DSP-förstärkaren håller järnkoll på allt, vilket gör att denna subbas kan kombinera kontroll och subtilitet med brutal kraft när så behövs. Räkna in den attraktiva prislappen och vi har en klar vinnare i den här tuffa kategorin.
EISA IN-EAR HEADPHONES 2021-2022 LG TONE Free FP8 LG:s TONE Free FP8 helt trådlösa in-ear-lurar är utvecklade tillsammans med Meridian Audio, och erbjuder en fin mix av välkomna features och imponerande prestanda. Med en överkomlig prislapp, 10 timmars batteritid och direkt telefonkoppling genom Bluetooth 5.2, ger dessa lurar kristallklara samtal och detaljskärpa över hela registret när man spelar musik, genom de 8-millimeters hybridelementen (silikon/Nomex). Den aktiva bullerdämpningen är effektiv, liksom FP8:s basåtergivning samtidigt som lurarna sitter skönt över långa lyssningspass. När de inte används, laddas de i LG:s smarta och snygga UVNano-etui, som även rengör lurarna genom UV-strålning, så vi slipper oroa oss för bakterier. Det här är en framåttänkande design, som perfekt matchar elegans med verklig substans.
EISA TRÅDLÖSA HÖRLURAR 2021-2022 Philips Fidelio L3 Att bära L3, toppmodellen i Philips nu återlanserade Fidelio-serie, är som att bli omfamnad av en kärleksfull kram – en stilig och välbyggd hörlur som omsluter öronen och erbjuder en fantastisk balans av elegans, effektivitet och ljudkvalitet. Den aktiva bullerdämpningen (ANC) bygger på en hybriddesign som med två mikrofoner fungerar superbt och gör sitt jobb helt transparent. Samtidigt är frekvensomfånget från hörlurarnas 40-millimeterselement överraskande, med kraftfull men likväl perfekt kontrollerad basåtergivning, extremt låg distorsion och en tonal balans som inte förändras med ANC-funktionen. Det är ett ljud som inte tröttar öronen i längden utan uppmuntrar till långa lyssningssejourer, vilket underlättas ytterligare genom Fidelio L3:s bekväma design och långa batteritid. Du kommer inte vilja ta av dem!

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår