Musik Nyhet Extra Material

Ny Stones-låt

Det kan tyckas vara ett ödets nyck, att en "ny" Stones-låt presenteras bara dagar innan Charlie Watts lämnade oss.

Fem dagar innan vi nåddes av beskedet om Charlie Watts bortgång, dök det upp en "ny" låt med The Rolling Stones på de populära musiktjänsterna (Spotify, Tidal, Qobuz med flera). Det är den första av hela nio outgivna spår som kommer finnas med på 40-årsjubileumsutgåvan av "Tattoo You", som Mick Jagger och Ron Wood jobbat med. Living in the Heart of Love är alltså det första smakprovet och det är verkligen en habil Stones-dänga, men vad som är så roligt, är att den verkligen lyfter fram Charlie Watts trumspel i all sin prydnad. Att sedan den stora hiten från från "Tattoo You", Start me Up, är en låt där han glänser som allra mest gör ju inte saken sämre, där han inedningsvis vänder takten två gånger om, på typiskt Charlie Watts-manér.

Förutom de nio bonusspåren, kommer den nya utgåvan innehålla en 26-spårsversion av "Still Life: Wembley Stadion 1982". Beräknad utgivning 22 oktober.

Rolling Stones taktfasta hjärta Charlie Watts (1941-2021).

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår