Nyheter

Från Technics

Technics introducerar en ny färg, två uppgraderingar samt en helt ny liten stativhögtalare i höstens nyhetsgiv.

Annons:

Sedan Panasonic för sju år sedan bestämde sig för att återuppliva sitt "fin-hifi-märke" Technics, har vi sett en strid ström produkter, på i princip alla kvalitetsnivåer, från kompletta allt-i-ett-lösningar till hörlurar och extrema high end-produkter. Och så klart ett stort antal skivspelare.

I den andan kommer nu SL-1210G, där beteckningen med sedvanlig Tehcnics-nomenklatur, visar att det handlar om en svart variant av den "vanliga", silverfärgade spelaren SL-1200G. Den kommer ut på marknaden i november till ett pris av 45.000 svenska kronor.

Den integrerade förstärkaren SU-G700 kommer i en förbättrad M2-version i november, och har ärvt en del teknik från den stora, integrerade referensförstärkaren SU-R1000 (se test i vårens utgåva H&M nr 6/2021). Bland de specifika Technics-lösningarna kan nämnas JENO Engine, Jitter Elimination and Noise-Shaping Optimization, för högsta möjliga signalprecision och lägsta möjliga jitter samt LAPC, Load Adaptive Phase Calibration, för bästa möjliga matching till olika högtalarimpedanser. Rent konkret och användarmässigt är den största skillnaden mellan den nya M2-versionen och den gamla förstärkaren, att den nya har fått MC-förstärkning av pickuper och en mekaniskt sett mycket bättre volymratt. Även denna förväntas ut i handeln under november till ett pris av 26.500 kronor.

I den näst finaste Master Class-serien kommer också en ny och förbättrad version av golvaren SB-G90, även den numer med tillägget M2 i modellbeteckningen (november/december, 25.000 kr/styck). Liksom tidigare handlar det om en 3-vägsgolvare med ett koaxialelement för diskant och mellanregister och två separata basar. Förbättringar i konstruktionen gäller såväl koner som infästningen av dessa och kabinetten. Man har också valt att uppgradera med dubbla anslutningsterminaler för möjlighet till bi-wire och bi-ampning.

Den enda helt nya produkten är också en högtalare, men en liten stativare: SB-C600. Den har ärvt en hel del av tekniken från storebror SB-G900M2 men är ett 2-vägs basreflexsystem, med ett 15 centimeter stort bas-/mellanregisterelement med en 25 millimeter stor diskant koncentriskt monterad mitt i. Även här en koaxiallösning, med andra ord. Priset blir 10.000 kronor/par och introduktionen sker under december månad.

Technics SU-G700M2
Technics SL-1210G
Technics SB-C600
Technics SB-G90M2

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår