Nyheter Hifimusik #10 2021

Lättare referens

Audeze kommer med ny, ännu öppnare prestigelur.

Annons:

Hörlursspecialisten Audeze har kommit med sin mest påkostade planarlur någonsin.
Med LCD-5 vill man sätta ny standard för planar-/magnetsotatlurar genom bland annat en ny, patentsökt magnetteknik och en helt ny lösning med parallella talspolar. Man har också tagit fram en ny form på kåporna för att ytterligare minimera reflexioner, öka frekvensomfånget och ge ett ännu öppnare ljud än tidigare men med bibehållen stereoprecision. Luren har 18 ohms impedans, 90dBs känslighet och väger 420 gram, det vill säga en tredjedel mindre än tidigare referensen LCD-4 från 2015. Luren som är byggd i en ny ram av magnesium och huvudband av kolfiber har fått nya akustiskt optimerade öronkuddar i läder och firmans senaste kablar i högren koppar. Som pricken över i har den fått sidor av acetat i läckert sköldpaddsmönster.

Audeze LCD-5
LCD-5 har ny magnetstruktur och en förbättrad version av firmans patenterade dubbla spolteknik kallad "Parallel Uniforce". Dessutom är skyddsgaller utformat för ännu mindre reflexioner än tidigare och för att ge ännu öppnare ljud.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår