Musik

Unik arbetshäst

Svenska Milab kommer med en jubileumsmikrofon.

Annons:

Svenska mikrofontillverkaren Milab fyller 80 år i år. Det firas med en klatschigt röd jubileumsutgåva av Milab DC-196, en kondensatormikrofon med ställbar karaktäristik och firmans unikt rektangulära stormembranskapsel. Modellen som har FET-elektronik, 2006 och har blivit en verklig artbetshäst i studios världen över. Modellen kommer att kosta 16.00 kronor Senare i höst kommer man att göra den största produktlanseringen på flera år när det är dags för Milab VIP-60, efterträdaren till klassiskern VIP-50. Milab var en ursprungligen en avknoppning av Pearl som startade redan 1941, men efter att ha varit åtskilda i 40 år återförenades bolagen 2017. Idag tillverkas både Pearls och Milabs mikrofoner under samma tak i Åstorp i Skåne och precis som för 80 år sedan sker tillverkningen helt och hållet för hand.

Milabs röda jubileumsmodell av storsäljaren DC-196.
Milab VIP-50, en verklig ikon från 1984. Ray Charles beställde tre efter att Bruce Swedien hade demonstrerat dem och Michael Jackson skrev till och med ett extra tack till Milab i eftertexten på skivan "Dangerous" från 1991.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår