Nyheter Hifimusik #10 2021

Den nakna sanningen

Ortofon utökar Exclusive-serien med ny toppmodell i titan.

Annons:

Nu har Ortofons toppmodell MC Anna Diamond fått konkurrens av en ny MC-pickup i Formel 1-klass. MC Verismo som den heter har en avskalad kropp som påminner om föregångaren A90 och den senare A95, men nu istället gjort i lasersmält/3D-printad titan (SLM) och inte stål. Spolarna är handlindade med tråd av högren (99.9999%) guldbelagd koppar i en armatur som ger utsignal på 0.2 mV och 4 ohms impedans. Precis som hos toppmodellen är nålarmen av diamant och nålen har firmans extremt mejselformade slipning Replicant 100 med på 5µm/100µm. Priset för Verismo hamnar på 65.000 kronor. En rejäl slant alltså, men 7.500 kronor billigare än MC Anna och hela 23.000 kronor billigare än MC Anna Diamond, versionen med nålarm av diamant.  

Pickupkroppen, utformad för minimal vikt men maximal styvhet och resonansfrihet, är gjord i titan med så kallad SLM-teknik, Selective Laser Melting.
MC A90 - modellen kom 2008 och togs fram till Ortofons 90-års jubileum. Det var firmans första gjord med SLM-teknik.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår