Nyheter Hifimusik #1-2 2022

En framtida legend!

Grundarens drömhögtalare har äntligen tagit form.

I år firar Klipsch 75 år med att blanda annat visa upp den 2-vägshögtalare som Paul Klipsch drömde om och som skulle bli bättre än klassikern Klipschorn. Ny teknik och nya material har gjort att Klipsch att ta fram drömhögtalaren så här 20 år efter grundarens död (han blev 98 år). Modellen heter Klipsch Jubilee och är en imponerande, nästan 1.8 meter hög och 1.3 meter bred skapelse som säljs i matchade par. Från 340 Hz och uppåt arbetar ett hornladdat 5-tums kompressorelement i titan. Under 340Hz i en kombinerad horn-/reflexladdad låda jobbar en 12-tums fiber/komposit-bas ner till under 20Hz. Allt dessutom med en imponerande känslighet på 105 dB! En snarlik, men större modell med extra 2-tums och dubbla basar har funnits som en 3-vägare för biografer upp till 465 m², men aldrig som en renodlad 2-vägare.

 

I mitten nya Jubilee, till höger Klispchorn och till vänster La Scala. På yttersidorna 3-vägarna Forte.

Baselementet spelar ut (pilarna) mot ett kort, veckat, framåtriktat horn. Bakom elementet finns en stor, delvis ventilerad kavitet.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår