Nyheter

Ny design – Bättre ANC

Nu kommer Sony med femte generationen av sin hyllade WH-1000X-lur.

Det är inte utan att man ritar ett kors i taket, då Sony nu väljer att göra ett ganska stort avsteg från den långvariga grunddesignen på sin allmänt hyllade och marknadsledande, bästa trådlösa och bullerdämpande hörlur, nu med modellteckningen WH-1000XM5.

Kort sagt kan man säga att den nya designen är elegantare, med en smäckrare huvudbåge i aluminium och nättare öronkåpor, men fortsatt i två distinkta färgställningar: svart och platinasilver.

Men det är långt ifrån bara designen som uppgraderats, enligt Sony har även bullerdämpningen blivit avsevärt bättre, och då är innevarande/föregående modell M4 ändå marknadsledande på den punkten.

Det är framför allt i mellanregisterområdet som dämpningen förbättrats enligt Sony. Till sin hjälp har man hela åtta mikrofoner och två processorer: den mer allmänna V1-processorns som ger QN1-processorn bästa förutsättningar för att fixa ANC-funktionen på bästa sätt, samtidigt som Auto NC Optimizer automatiskt anpassar dämpningen på bästa sätt efter den miljö du råkar befinna dig i.

På ljudsidan går Sony mot strömmen och väljer bort den 40 millimeter stora driver som storleksmässigt är något av en branschstandard. Om något, brukar man välja att gå på ett större element på 50 millimeter. Men nej, Sony har valt en mindre, 30 millimeter stor driver med kon i kolfiberkomposit.

Batteritiden anges till höga 30 timmar och även samtalskvaliteten sägs att uppgraderats avsevärt. Sony WH-1000XM5 ska finnas i handeln från slutet av maj och riktpriset anges till 5.000 kronor, det vill säga runt en tusenlapp mer än föregående modell.

Sony WH-1000XM5 med nytt designspråk.
Finns i färgerna platinasilver och som här svart.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår