Nyheter Hifimusik #6 2022

Maffigt analog!

Möbeljätten hyllar analogljudet i ny produktserie.

Nu är det dags igen. IKEA kommer med en skivspelare. Förra gången var i början av 1970-talet i serien RENN med basmodellen Micromatic och den mer påkostade Professional II. Man har gjort andra modeller och för några år sedan kom en radikalt minimalistisk spelare i färgglada serien Frekvens framtagen med svenska Teenage Engineering. Frekvens som faktiskt också innehåller en kassettbandare (!) består av olika moduler med elektronik, högtalare och lampor som kan kompplas ihop lite hur som helst.
Nu är det dags igen och den här gången tillsammans med DJ-trion Swedish House Mafia. Spelaren som nyligen visadepå designmässan i Milano andas funkis à la Dieter Rams/Braun och ingår i nya serien Obegränsad tillsammans med ett skivställ, ett arbetsbord och en fåtölj.
Vi har varken pris eller information om spelaren mer än att den har inbyggd RIAA och MM-pickup från Audio-Technica. Men man kan gissa att den också har Bluetooth för att funka med IKEAs trådlösa högtalare och sammarbetspartnern Sonos olika modeller.

Annons:

Bild från 1973 års IKEA-katalog.
IKEA Frekvens, en moduluppbyggd serie med skivspelare, elektronik, högtalare och lampor framtagen tillsammans med Teenage Engineering

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår