Nyheter Hifimusik #7-8 2022

Smart för klimat och plånbok!

Miljösatsning motsvarade 40 svenskars årsproduktion av hushållsavfall

Under 2020 påbörjade Audio Pro ett samarbete med Godsinlösen AB (GIAB), ett innovativt bolag som ger produkter nytt liv genom så kallade cirkulärekonomiska principer. Produkter som returneras till Audio Pro, till följd av ångerrätt, reklamation eller annat, gås igenom av GIAB i en process där de rekonditioneras och skickgraderas innan de återförs till marknaden igen. På så vis kan en produkt få ett nytt liv utan att kasseras.

”Vi fick en hållbarhetsrapport för 2021 av GIAB som konstaterade att vi tillsammans kunnat förlänga livet på 333 produkter. Av alla produkter som vi har skickat till GIAB har alla utom 4 kunnat återbrukas. Detta ger en miljöbesparing på minst 40 ton CO2 och 20 ton avfall.”
”Denna besparing kan jämföras med hela årsutsläppet av CO2 ekvivalenter för 4 svenskar samt 40 svenskars årsproduktion av hushållsavfall.
”Detta är en massiv vinst” fortsätter Jens Henriksen (informationschef på Audio Pro) med tanke på att vi ännu bara är i projektets linda, och att vi på sikt förstås kommer att öka vårt arbete ytterligare med satsningen på återbruk.”

 Andreas Anderholm Pedersen, Hållbarhetschef på GIAB förklarar; ”Den växande medvetenheten kring klimat och hållbarhet som drivits på av samhällsengagemanget från en ung generation av konsumenter har skapat utökade krav på e-handelsbolag, som Audio Pro. Den medvetna konsumenten kräver transparens i alla led och ett varumärkes popularitet och konkurrensfördelar kan snabbt reduceras om returhanteringen inte sköts resurseffektivt. Det går inte längre att returer hanteras ovarsamt genom att låta produkter åka långväga utomlands, alternativt kasseras. Och vi är glada för att Audio Pro har valt att börja samarbeta med oss för att motverka ett sådant resursslöseri.”

Audio Pro        GIAB 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår