Nyhet

Helt omgjord

I och med den fjärde generationen av den hyllade Momentum-luren, ändrar Sennheiser nästan allt.

Ja, designomtaget är större än för Sonys allra senaste M5-modell av WH-1000X. För Sennheiser innebär den fjärde generationen av Momentum Wireless inte bara en helt ny, större design, utan också en helt omgjord lurstyrning.

Men vi börjar med utformingen, som nu lämnat den smäckra, örontäta designen från föregående modeller. Kort sagt, kan man säga att den nya 4-modellen mer liknar andra lurar. De är framför allt större men känns också lite lyxigare; föregångarna smidigare och poppigare, i brist på bättre ord.

Förut skötte man allt via knappar, nu är det touchkontroll som gäller för i princip hela slanten, förutom av/på-knappen.

På funktionssidan är bullerdämpningen numer adaptiv och batteritiden har sträckts ut till imponerande 60 timmar. Elementdiametern är lite udda, eller kort och gott 2 millimeter störrre än branschstandarden 40 millimeter.

Premiumkänslan till trots, stannar priset en bit under den magiska 4.000-kronorsgränsen, på 3.790 kronor. Lurarna finns på plats på redaktionen och test kommer i kommande H&M nr 11/2022.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår