Nyheter Hifimusik #1-2 2023

Kaxig 5-vägare!

Svenska NOCS tar i rejält med sin nya djärva, trådlösa högtalare.

Från att ha börjat som distributör av mediaspelare drog svenska NOCS i gång 2008 med  produktion av egna stramt formgivna trådade och trådlösa in-earlurar. Nu senast NS1100 AIR med element av grafen och DSP-mjukvara från svenska Audiodo. Men man kom tidigt också med små, ambitiösa trådlösa högtalare med Apple Airplay och som blev en stor hit bland Apple-anhängare.
I år är det dock dags för Monolith, en trådlös högtalare i en helt annan division som inte tänkt att döljas utan bli en distinkt minimalistisk inredningsdetalj. Den 5-vägs (!) golvhögtalaren är framtagen för att kunna fylla rum med stort, mäktigt ljud via dubbla 6-tums basar och tre 3½-tums bredbandselement och klass D-förstärkare på 150W. Högtalaren som kan multirumskopplas med upp till åtta enheter har Bluetooth 5.0, Airplay 2 och stöder både Spotify Connect och Tidal Connect. Måtten är 55x38x18 cm och Monolith som är byggd i CNC-fräst svärtad och oljad björkplywood väger 12 kg och kostar runt 15.000 kronor.

www.nocsdesign.com

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår