Nyheter Hifimusik #1-2 2023

Kaxig 5-vägare!

Svenska NOCS tar i rejält med sin nya djärva, trådlösa högtalare.

Från att ha börjat som distributör av mediaspelare drog svenska NOCS i gång 2008 med  produktion av egna stramt formgivna trådade och trådlösa in-earlurar. Nu senast NS1100 AIR med element av grafen och DSP-mjukvara från svenska Audiodo. Men man kom tidigt också med små, ambitiösa trådlösa högtalare med Apple Airplay och som blev en stor hit bland Apple-anhängare.
I år är det dock dags för Monolith, en trådlös högtalare i en helt annan division som inte tänkt att döljas utan bli en distinkt minimalistisk inredningsdetalj. Den 5-vägs (!) golvhögtalaren är framtagen för att kunna fylla rum med stort, mäktigt ljud via dubbla 6-tums basar och tre 3½-tums bredbandselement och klass D-förstärkare på 150W. Högtalaren som kan multirumskopplas med upp till åtta enheter har Bluetooth 5.0, Airplay 2 och stöder både Spotify Connect och Tidal Connect. Måtten är 55x38x18 cm och Monolith som är byggd i CNC-fräst svärtad och oljad björkplywood väger 12 kg och kostar runt 15.000 kronor.

www.nocsdesign.com

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår