Nyhet

Med ny referens

Thorens hyllar sin ursprungliga Reference-spelare när man tar fram en helt ny, med spektakulär, aktiv vibrationskontroll.

Thorens är onekligen skivpspelarvärldens grand old lady, med hela 140 års historia bakom sig. För att fira ordentligt, kommer man på München-mässan demonstrera sin helt nya, cost-no-limit-spelare Reference.

Utmaningen har varit att nära på helt och hållet ta bort skadliga vibrationer från skivavspelningen, vilket var den utmaning Helmut Thiele och hans designteam stod inför.

Thorens Reference är enligt uppgift, världens första skivspelare som från grunden byggts runt ett aktivt anitvibrationssystem, kallat Sky-Hook-Damping. Teknologin kommer från det intrnationellt erkända, tyska bolaget Seismion, som är ledande på området.

På den lilla skissen här nedan, visar Thorens hur effektiv den aktiva vibrationsdämpningen är jämfört med en högkvalitativ fjädervariant. I grunden är systemet remdrivet.

Det finns massor mer att berätta om denna särdeles avancerade och i ordets rätta bemärkelse tunga spelare. Vi ber att få återkomma...

Annons:

Thorens Reference
Den avsevärt förbättrade vibrationsdämpningen med Sky-Hook-Damping jämfört med konventionella fjädrar, enligt Thorens.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår