Nyhet

Ett nytt kraftpaket

Tiden är inne för en ny kraftkarl med fullödig streaming från Hegel. Möt nya H600.

Norska Hegel introducerade sin dittills klart mest kraftfulla och påkostade integrerade förstärkare H590 för fem år sedan. Såväl vi på Hifi & Musik som de flesta andra hifi-magasin och kunder var överens om att det var något utöver det vanliga, med digitala möjligheter och hög effekt med 2x301 angivna watt i 8 ohms last.

Nya H600 anges som 2x303 watt i 8 ohm, men det är inte på effektsidan de största och mest uppenbara förbättringarna gjorts i och med den nya förstärkaren. Först och främst har H600 fått Hegels nya, betydligt mer potenta streamingplattform, med mer minne och processorkraft, som innebär att inte bara nya tjänster kunnat läggas till från start, utan att nya också kommer kunna introduceras allt eftersom. Det som bjuds idag är öppen UPnP, Apple AirPlay2, Spotify men även Tidal Connect och snart även Roon Ready-möjligheter.

Om vi fortsätter på det digitala spåret, har H600 fått en helt ny D/A-omvandlare, där man nu använder sig av en ESS Sabre-DAC istället för AKM. Men som vanligt med Hegel, är man noga med att påpeka att själva DAC-chipet inte har så himla mycket med slutresultatet att göra, utan att implementeringen och allt runt omkring spelar en mer avgörande roll. D/A-omvandlingen sker helt utan re- eller uppsampling. Högsta möjliga upplösning är 32 bitar/384 kilohertz.

På den analoga sidan har volymkontrollen fått sig en rejäl översyn och hämtas från referensförsteget P30A, och som så klart förbättrar ljudkvaliteten på alla källor som spelas upp.

Utseendet är i mångt och mycket detsamma, men de stora rattarna är rejälare med bättre känsla och har numer tryckfunktion, där ett tryck på volymknappen mutar musiken som spelas.

På in- och utgångssidan är allt precis likadant som förr, med dubbla balanserade XLR-ingångar, USB, BNC in och ut, en RCA-S/PDIF och tre optiska TosLink in.

Priset ligger kvar på samma nivå som föregångaren H590, vilket innebär 135.998 kronor hos HiFi Klubben. H600 väntas komma ut i handeln under september månad.

Baksidans kopplingsmöjligheter är exakt desamma som på H590.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår