Nyheter EISA Awards

Alla hifi-vinnarna

Här presenterar vi alla de 26 hifi-vinnarna bland årets EISA-pristagare, med bild och motivering.

Här under presenterar vi alla de 26 hifi-vinnarna bland årets EISA-pristagare, med separata bilder och texter. För mer informtion om hemmabiovinnarna, ber vi dig kika in på vår systertidnings hemsida: hemmabiotidningen.se. För mer information om alla pristagare och alla medlemmar, är det eisa.eu som gäller! 

EISA KOMPAKT STREAMINGFÖRSTÄRKARE 2023-2024 Bluesound POWERNODE EDGE Tack vare sitt imponerade nätta chassi, förberett för väggmontering, kan POWERNODE EDGE installeras i princip överallt – samtidigt som den kompakta formfaktorn kompletteras med en vidsträckt radda funktioner. Grundkontrollen sker via Bluesounds intuitiva BluOS-app och den nätta ”addera-bara-högtalare”-förstärkaren erbjuder en stor variation av strömningstjänster, internetradio och uppspelning av filer från nätverk eller USB-lagring, medan inkopplingen som även inkluderar HDMI eARC och 2-vägs Bluetooth ytterligare adderar till dess mångsidighet. Ljudet som levereras genom den inbyggda förstärkaren och med stöd för högupplösta filer, är slagkraftigt på ett sätt som känns svårt att tro med tanke på storleken. Använd POWERNODE EDGE som en diskret förstärkare i ensamt majestät eller kombinera den med andra BluOS-produkter för att bygga ett multirumssystem.
EISA GOLVHÖGTALARE 2023-2024 Bowers & Wilkins 703 S3 Den imponerande basen, detaljerade diskanten och den homogena ljudbilden, vittnar om ingenjörskunskaperna som tagits tillvara för att utveckla den tredje generationen av Bowers & Wilkins 700-serie, i mångt och mycket med teknik hämtad från bolagets toppserie 800 D4. Ingen annanstans är detta så uppenbart som med den slanka golvhögtalaren 703 S3, för första gången med en friliggande diskant på toppen, tillsammans med ett par 165-millimeters Aerofoil-basar och ett 150-millimeters mellanregister med Continuum-kon. Den här golvhögtalaren levererar en medryckande och känslosam musikförmedling som gör det möjligt för fler musikälskare att ta del av B&W:s premiumprestanda. Det nya Mocha-utförandet, bredvid klassiskt vitt och svart, är också fantastiskt.
EISA HIGH-END HÖRLURSLÖSNING 2023-2024 dCS Lina System dCS Lina är ett häpnadsväckande nytillskott till den high end-inriktade delen av hörlursvärlden, och består av en nätverks-DAC, masterklocka och en analog hörlursförstärkare, alla tre byggda med samma höga finish och designade för att stackas på varandra. Med möjlighet att spela och omvandla såväl streamat ljud som kabelanslutna källor upp till 384 kHz/DSD128, är Lina DAC det bultande hjärtat i den här anläggningen, och använder sig av dCS:s välbeprövade RingDAC-teknologi för att bringa liv till musiken med anmärkningsvärd detaljskärpa och klarhet i ljudet. Den rakt igenom balanserade förstärkaren har å andra sidan energi och kraft för att driva de mest krävande av hörlurar. De tre apparaterna kopplas ihop via Power Link och dCS:s Mosaic-app låter dig välja mellan olika musiktjänster, uppsampling, filterval och mycket annat.
EISA TRÅDLÖSA GOLVHÖGTALARE 2023-2024 Dynaudio Focus 50 Med beprövad elementteknologi från Dynaudios high end-Confidence och Contour-högtalare, gifta med med kraftfull, inbyggd förstärkning från Pascal, kan 3-vägshögtalarna Focus 50 verkligen leverera musik med kraftfull dynamik och storlek. Till sin hjälp har denna kompromisslösa konstruktion stadig, trådlös WiSA-kommunikation mellan högtalarna samt Dirac Live för rumskompensering. Ett vitt spektrum av musikkällor erbjuds, från strömningstjänster som Roon till fysiska källor som ansluts via analoga och digitala ingångar. Focus 50 är ett komplett musiksystem som verkligen visar upp aktiva högtalares fulla potential – du behöver bara ansluta nätkablarna och välja mellan fyra olika men lika snygga finishalternativ.
EISA DAC 2023-2024 Ferrum Audio WANDLA WANDLA är ännu en fullträff från polska Ferrum Audio. Med extra omtanke lagd på kombinationen av ett ESS Sabre DAC-chip, ställbar DSP och erkänt högklassig analog kretsdesign, är det inte så konstigt att den här omvandlaren/försteget fått smeknamnet ”The Convertor”. Prestandan är fantastisk, med musik från vilken genre du vill troget återgiven och fullpackad med detaljer, medan Dynamic Digital Filtering, som innehåller filter från mjukvaruspecialisterna Signalyst, erbjuder möjligheter att ytterligare förhöja lyssningsupplevelsen. Vill du uppgradera den redan höga prestandan ytterligare, kan du med fördel ansluta den EISA-vinnande, externa nätdelen HYPSOS för ännu högre ljudkvalitet.
EISA HIGH-END STREAMING FÖRSTÄRKARE 2023-2024 Hegel H600 Med stora fördelar hämtade från den nya, digitala plattformen byggd runt ett nytt DAC-chip och nätverkskort, är Hegels nya H600 en värdig uppföljare till den spektakulära streamingförstärkaren H590. Här finns bolagets erkända SoundEngine 2-felkorrigeringskrets för att åstadkomma ett ljud med riklig detalj och kontroll, som även tar hjälp av en rejält omarbetad förstegsdel som garanterar en organisk, ärlig och övertygande prestanda. Alla typer av högtalare är välkomna, tack vare H600:s högst kraftfulla 2x303 angivna watt. Den generösa uppsättningen in- och utgångar, inkluderar förutom LAN-port även digital USB-B (32 bitar/384 kHz), tre optiska och 2 koaxiala kontakter. Estetiskt tilltalande och lätt att använda – den här flaggskeppsförstärkaren är en riktig kraftkarl.
EISA HIGH-END CD-SPELARE 2023-2024 Hegel Viking Den här CD-spelaren från norska Hegel har en dramatiskt seriös approach, med fullt fokus på att klämma varenda liten droppe av ljudprestanda från din CD-samling. För att nå dit, har man utgått från en AKM-baserad DAC-krets och ett fullt balanserat utgångssteg, strömsatta av separata nätdelar, samtidigt som bolagets egna SoundEngine-teknologi också hjälper till att hålla digitalt jitter på en minimal nivå. Estetiskt matchar Viking Hegels nya för- /slutstegskombination P30A/H30A perfekt, men premiumljudet måste höras för att förstås: välartikulerat, tredimensionellt och nära källan, gör den långa lyssningspass till en ren njutning. Excellent byggkvalitet och överlägsen användarvänlighet gör bara den här CD-spelaren än mer oemotståndlig.
EISA MOBIL DAC 2023-2024 iFi Audio GO pod Tack vare iFi Audios GO pod har alla älskare av högklassiga, kablade IEM:s äntligen fått ett alternativ till marknadens vanliga helt trådlösa in-ear-alternativ. Det här nya systemet består av två smarta, touchkontrollerade adapters som passar in utmärkt bakom öronen och kopplas direkt till dina favorit-in-ears – 2-pins MMCX-kontakter som är något av en industristandard följer med, men andra finns tillgängliga för den som behöver. En kapabel DAC/hörlursförstärkare finns inbyggd i båda husen och driver även de mest besvärliga in-ear-lurarna medan ett brett stöd av Bluetooth-codecs (inklusive aptX och LDAC) säkerställer trådlöst välljud. Till och med etuiet som laddar upp adapterhusens batterier (7 timmars speltid) är smart – på alla sätt och vis!
EISA STREAMER 2023-2024 iFi Audio NEO Stream iFi Audios NEO Stream fungerar både som DAC och digital transport, samtidigt som den höga ljudkvaliteten imponerar. Den inbyggda omvandlaren hanterar filer upp till 768 kHz PCM och DSD512, oavsett om de strömmas via hemnätverket, någon musiktjänst eller inkopplad hårddisk. Bland de digitala ingångarna finns allt från optiskt till I2S. En sådan funktionsbredd plus app-kontroll och filterval, gör NEO Stream oemotståndlig för musikälskare som letar efter ett lättsamt sätt att uppgradera sitt befintliga system, likväl som rastlösa audiofiler. Den kompakta, futuristiska designen med stöd för såväl horisontal som vertikal placering av enheten, adderar ytterligare till ha-begäret till denna streamer-DAC, som spelar brallorna av många även mer kostsamma konkurrenter.
EISA TRÅDLÖSA STATIVHÖGTALARE 2023-2024 KEF LSX II Till den här andra generationen av bolagets uppgraderade och EISA-vinnande LSX-högtalare, har KEF utökat funktionaliteten genom att addera USB-C- och HDMI ARC-ingångar, men också den nya, trådlösa kontrollplattformen via en superb app. Använd den senare för att navigera mellan strömningstjänster, växla mellan källor och komma åt omfattande EQ-inställningar för att sedan njuta av LSX II:s kraftfulla och naturliga ljudåtergivning. Den diminutiva, bakåtportade lådan har KEF:s välkända Uni-Q-konfiguration, där diskant och bas/mellanregister drivs av varsin klass D-förstärkarmodul. Högtalarna finns tillgängliga i en mängd klatschiga färger och kan faktiskt ersätta ett helt separat hifi-system – och låter precis lika bra!
EISA HÖGTALARSERIE 2023-2024 KEF R Series Teknologier först utvecklade för KEF:s mer high end-inriktade högtalare, inklusive den senaste generationen Uni-Q-element med Metamaterial Absorption Technology (MAT), lyfter nu design och prestanda för bolagets fantastiska R-serie. Högtalarserien omfattar sju modeller och består av golvhögtalare, stativhögtalare, center och Dolby Atmos-förberedda surroundmöjligheter och passar lika bra för hemmabio- som hifi-entusiaster. Oavsett film eller musik, spelar R-högtalarna över hela linjen med detaljerad dynamik och ett överlag överlägset naturligt ljud som kombinerar kontrollerad, djup bas med en öppen och vidsträckt diskantåtergivning. De olika färgvalen, med specialversioner för R3-stativaren och R7-golvaren, gör att de här snygga högtalarna kommer passa in i alla hem.
EISA FÖRSTÄRKT STATIVHÖGTALARE 2023-2024 Klipsch The Sevens Den här förstärkta stativhögtalaren tar in designen från det amerikanska märkets Heritage-modeller och kombinerar med framåtblickande specifikationer – med ett stiligt, högpresterande och funktionsspäckat resultat! Tractrix-hornladdade diskanter och 165-millimeters bas/mellanregisterelement får fart av en specialutvecklad DSP och biffig, inbyggd förstärkning. Ljudet från The Sevens är basrikt, storskaligt med massor av detaljer och kan finjusteras för att passa den personliga smaken genom Klipschs intuitiva Connect-app. Omfattande kopplingsmöjligheter omfattar HDMI ARC, USB-B, Bluetooth och analogt (inklusive MM-RIAA), samt högupplöst musikuppspelning upp till 24 bitar/192 kHz, säkerställer att det här systemet är redo för allt!
EISA HÖRLURAR 2023-2024 Meze Audio 109 PRO För ett bolag så välkänt för sina magnetostatiska hörlurar, är 109 PRO något av ett avsteg för Meze Audio, då det handlar om en öppen design med 50-millimeters, dynamiska element. Men prestandan visar verkligen upp tillverkarens anpassningsförmåga: med sin lockande kombination av en storslagen, detaljerad ljudbild och tight, kontrollerad bas, är 109 PRO ett par högklassiga hörlurar, kapabla att återge alla typer av musik. Den tar höga poäng även när det gäller utseende, där den akustiskt så smarta designen byggd runt de svarta valnötskåporna och en nätt, lättviktig inramning. Tack vare den eleganta, självjusterande bågen och velourkuddar, garanteras många sköna timmar av musiklyssning.
EISA STATIVHÖGTALARE 2023-2024 MoFi SourcePoint 8 Trots att MoFi Electronics är rätt färska på högtalarmarknaden, visar prestandan hos deras SourcePoint 8 upp massor av erfarenhet. Den här stativhögtalaren är en helt modern design, den retroosande designen till trots, med den allra senaste teknologin för koaxiala element från den välkände konstruktören Andrew Jones, välavvägt integrerat för att leverera följsam, homogen fullregistersprestanda. Parade med en kapabel förstärkare, ger SourcePoint 8 en självsäker och engagerande lyssningsstund och passar såväl små som större rum, vilket understryks av den tunga basen från det 8 tum (200 mm) stora elementet, toppat med en detaljerad diskant. Det här är en tekniskt innovativ högtalare – stilig design får man på köpet.
EISA HIGH-END INTEGRERAD FÖRSTÄRKARE 2023-2024 Musical Fidelity Nu-Vista 800.2 Den här integrerade flaggskeppsförstärkaren håller fast vid grundläggande form och funktion från sin högt respekterade företrädare, men visar också fram en rad estetiska och prestandahöjdande förbättringar. Genom att kombinera transistorförstärkning med nuvista-rör-baserade ingångs- och drivsteg, erbjuder Musical Fidelitys hybrid ett ljud med det bästa från två världar: mjukt och musikaliskt med en storslagen ljudscen, men också härlig aggressivitet och tyngd när så krävs. Förmågan att driva alla sorters högtalare är nästan skrämmande – den här 2x330-wattsförstärkaren kommer hantera vad du än hänger på den – allt medan den omarbetade frontdisplayen underlättar handhavandet. Nu-Vista 800.2 är ett fantastiskt tillskott till Musical Fidelitys toppserie. Måste höras av alla musikälskare!
EISA INTEGRERAD FÖRSTÄRKARE 2023-2024 NAD C 3050 Rent utseendemässigt hyllar C 3050 NAD:s allra tidigaste konstruktioner, med sin tidstrogna träfinish, men på alla andra sätt och vis är det här en rakt igenom modern integrerad förstärkare, med ambitionen att fixa det mesta. Kraften kommer från 2x120 angivna klass D-watt och kopplingen inkluderar HDMI eARC, en dedikerad MM-RIAA och mer. Men om du väljer att köpa till NAD:s BluOS-D-kort växer funktionslistan rejält, med fantastiska streamingmöjligheter (inklusive app-kontroll och multirumsmöjligheter) plus Dirac rumskorrigering. Och samtidigt som den framåtblickande tekniken erbjuder imponerade ljudkvalitet, kan du fästa ögonen på frontens härliga VU-mätare. Vem var det som sa att man inte kunde både behålla och äta kakan?
EISA PREMIUM GOLVHÖGTALARE 2023-2024 Perlisten R7t Trots att det här är det mindre avancerade syskonet till Perlistens toppmodell S7t, garanteras R7t:s premiumprestanda av att den ärvt så mycket av premiummodellens ingenjörs-DNA. Bolagets patenterade DPC-konfiguration (Directivity Pattern Control) spelar huvudrollen även här, där den nogsamt optimerade elementtrion med två diskanter och ett mellanregister flankeras av bas/mellanregisterelement i denna 4-vägsdesgin, med valet att köra basreflex eller som sluten låda. R7t förmedlar en stor och inbjudande exakt ljudbild, stadigt förankrad ovanpå den djupa och härligt kontrollerade basen, som sömlöst går över till ett närvarande mellanregister och en fint detaljerad diskant. Den här högtalaren är helt klart värd allt beröm den får.
EISA VINYLSYSTEM 2023-2024 Pro-Ject T2 W T2 W är ett djärvt försök att gifta samman analog vinylavspelning med digital bekvämlighet, och ett försök som Pro-Ject lyckas ro i hamn, med råge. I grunden handlar det om remdriven skivspelare med en 9-tums aluminiumtonarm och en Sumiko MM-pickup, plus elektroniskt skifte av hastighet. Men, vad som verkligen gör T2 W så speciell, är den integrerade, trådlösa modulen, som låter sin ägare strömma musiken till nätverkskopplade högtalare och hifi-system. Pro-Ject Control-app förenklar initial setup och handhavande avsevärt, med möjlighet att välja förlustfri 24-bits/48 kHz-streaming när nålen når skivan. Att spela skivor samtidigt som vinylen integreras i ett modernt, trådlöst system, har aldrig varit lättare.
EISA MEST PRISVÄRDA STREAMINGFÖRSTÄRKARE 2023-2024 SVS Prime Wireless Pro SoundBase Smarta funktioner och potent förstärkning samsas i SVS Prime Wireless Pro SoundBase, liksom ett slagkraftigt, auktoritärt ljud och lättsamt handhavande – tillsätt bara dina egna högtalare och du är klar. Det blygsamma priset till trots, har man inte slarvat med det finstilta, då den här kompakta allt-i-ett-förstärkaren inkluderar aptX HD-stöd när man spelar via Bluetooth, TV-uppkoppling via HDMI eARC, högupplöst musikuppspelning genom DTS Play-Fi-appen (eller någon av alla de andra streamingmöjligheterna), samt styrfunktioner som en fysisk fjärrkontroll och Google/Siri/Alexa röststyrning. I den mycket hårda konkurrensen, står ändå den här högt flexibla förstärkaren ut från mängden.
EISA TRÅDLÖSA VÄGGHÖGTALARE 2023-2024 System Audio Silverback 1 Silverback 1 bevisar att ljudkvalitet inte alltid kräver stora golvhögtalare. Genom att de hängs på väggen, kan de åstadkomma ett spektakulärt, basrikt ljud, de ringa proportionerna till trots. System Audios 2-vägshögtalare med vävda silkdomediskanter och 133-millimeters mellanregister/bas-elelement, är inte större än en A4-sida, vilket gör dem idealiska för mindre vardagsrum eller platser där en diskret installation krävs. Den inbyggda förstärkningen, prestandahöjdande DSP och kompabilitet med System Audios WiSA-baserade, kabelfria Stereo Hub, förstärker Silverback 1-högtalarnas lättsamma karaktär. De är lika kapabla att spela musik som att uppgradera TV-ljudet. De här snygga, vägghängda högtalarna spelar stort!
EISA PREMIUM TRÅDLÖSA HÖRLURAR T+A Solitaire T Att överföra audiofil teknologi till en mobil, trådlös hörlur är utmanande, men något som T+A klarar galant i och med den smarta Solitaire T – en lyxig och lätt hörlur som erbjuder excellent bullerdämpning och överlag prestanda som utmanar många fina trådbundna hörlurar. Nyckeln till framgång stavas mångsidighet: en separat ESS-DAC stödjer ett lyssningsläge kallat HQ Mode, det högspecificerade Bluetooth-chipet har stöd för aptX HD, men lurarna kan även anslutas med USB-C och analogt. De 42 millimeter stora elementen omgärdas av slutna kåpor med en snygg aluminiumring som pricken över i – i valet av färg kan du välja underbart svart eller vitt utförande som säkerställer att Solitaire T är lika hållbar som stilig. Man kan med rätta betrakta dessa lurar som en triumfartad kombination av teknologi och ljud.
EISA SKIVSPELARE 2023-2024 Thorens TD 204 Som en bro mellan Thorens instegsspelare och bolagets high end-modeller, riktar sig den här rimligt prissatta skivspelaren till vinylentusiaster som söker en allt-i-ett-lösning, men med potential för uppgraderingar. Med den egendesignade och J-formade tonarmen, en Audio-Technica MM-pickup och integrerat RIAA-steg – plus elektroniskt byte mellan 33 och 45 varv – är TD 204 verkligen en sann plug’n’play-lösning. Direkt ur lådan belönar den lyssnaren med ett djup som ger insikt in i den mänskliga rösten, perfekt hastighetskontroll och en öppen, inbjudande ljudbild. Samtidigt som den inbyggda RIAA-förstärkaren kan kopplas förbi och pickupen lätt bytas ut, finns alla möjligheter för framtida uppgraderingar för den som vill.
EISA DIGITAL SPELARE 2023-2024 Volumio Rivo Det här är en av tre nya produkter lanserade av Volumio, som alla körs med bolagets egna, erkända mjukvara. Den slimmade och eleganta Rivo är fokuserad på att utan problem leverera högkvalitativa digitalsignaler till din externa DAC. Det är en imponerande kombination av välgenomtänkt hårdvara och den erkänt högklassiga mjukvaran från Volumio, som låter dig strömma musik från ditt eget bibliotek, spela från USB-minne eller leta musik bland den myriad av streamingtjänster som erbjuds. Den häpnadsväckande flexibiliteten hos mjukvaran, inklusive att addera ytterligare funktioner (inklusive DSP), är lika välkommet som Rivos potential att få ut det allra bästa av din befintliga DAC-lösning.
EISA HIGH-END HÖGTALARE 2023-2024 Wilson Audio Alexia V Alexia V är ett fint exempel på Wilson Audios approach till design av high end-högtalare, från de specialtillverkade elementen och välkända lådmaterial till möjligheten att finjusteras och en hel uppsättning av lyxiga utföranden. Den här 3-vägskonstruktionen har en nedre kavitet i det egna V-materialet, med en 200- och en 255-millimetersbas, som toppas av separata lådor för mellanregister och diskant, som båda kan justeras för exakt rätt avstånd. Alexia V:s prestanda kan därmed optimeras i vilken miljö som helst, samtidigt som lyssningsupplevelsen är magnifik: storslagen rumsligt sett, utsökt när det kommer till detaljskärpa och helt befriade från störande lådljud. För att summera i ett enda ord? Sublima!
EISA STREAMING RECEIVER 2023-2024 Yamaha R-N2000A Japansk hantverksskicklighet och hifi-tradition kombineras med den allra senaste digitala tekniken för att säkerställa att Yamahas R-N2000A streamingreceiver är såväl uppseendeväckande som innovativ. Den retroinspirerade frontpanelen har traditionella VU-mätare och härligt taktila kontroller, som med stor hjälp från den högupplösta OLED-displayen ger bästa möjliga styrning av receiverns flerfaldiga funktioner. Yamahas excellenta MusicCast-app ger många olika streamingalternativ och multirumsstöd, men här finns även fysiska ingångar för TV och skivspelare, och FM-radio. Under huven hittar vi Yamahas välbeprövade förstärkarteknologi, som levererar en musikaliskt raffinerad återgivning, med fin detaljskärpa målat över en såväl bred som djup ljudbild. Yamahas YPAO rumskorrigering är extra välkommen och tillåter receivern att leverera fullgott resultat i alla olika rum.
EISA HIGH-END HÖRLURAR 2023-2024 Yamaha YH-5000SE YH-5000SE utgör en spektakulär återkomst till den high end-inriktade delen av hörlursmarknaden, för en av de verkliga pionjärerna inom den planar-magnetiska teknologin, med härstamning hela vägen tillbaka till Yamahas välkända HP-1 från 1970-talet. Den moderna designen och byggkvaliteten hos dessa lättviktiga over-ear-hörlurarna är häpnadsväckande, i allt från de tryckkontrollerade, öppna kåporna till valet mellan två par olika öronkuddar av bästa premiummaterial. Men, det är den dynamiska prestandan och känslan för detaljer och intimitet som kommer att ta andan ur dig som lyssnare! Det finns många utmaningar för att nå den absoluta toppen av hörlursvärlden, men Yamahas nya flaggskeppslurar är definitivt en kraft att räkna med.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår